arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3945
EURO
34,6201
ALTIN
2.394,26
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bodrumspor, yerel siyaset ve kucaklaşma..

18 Eylül 2023 10:00
A+
A-

Spor konusunu değerlendirdiğim son iki yazımda Bodrum Belediyesi Bodrumspor özelinde ve makro bakış açılarıyla bazı eleştirilerde, önerilerde bulundum.

Konuları kişiler bazında tutmamaya özen göstererek usul ve içerik açısından işlemeye gayret ettim. Bakış açım, Bodrum’un spor kamuoyuna yön verenleri özeleştiriye ve durum değerlendirmesine sevk etmekti.

Kasabanın lokomotif kulübüne yaptığım eleştiri ve önerilere; belediye tarafından gelen değerlendirmeler umut verici olmakla birlikte, derneğin-kulübün verdiği reaksiyonlarda yazılanı anlama ve sindirme bölümünü atlayarak savunmaya geçme haline şaşırmadım desem yalan olur.

Tercihleri; yine işlerini eksizsiz yaptıkları algısını Bodrumluya dayatmak  oldu, her zamanki gibi..

Kulübün medya üzerinden yaptığı açıklamalara bakarak, yapılan durum tespiti ve eleştirilerin sindirilmesinin zaman alacağı düşüncesiyle, farklı açılardan yapmaya devam edeceğim eleştiri ve değerlendirmelere kısa bir ara veriyorum.

Veriyorum ki, yaptığımız durum tespitlerinin kişiselleştirilme boyutuna çekilip, merkezinin kaydırılmasını engelliyeyim..

***

Zaman hızlı akıyor, yerel seçimlere yaklaşık 6 ay kaldı. Seçim tarihi yaklaştıkça önümüzdeki 5 yıl kasabayı ve şehri kimin yöneteceği Bodrum kamuoyunun giderek yoğunlaştığı merak konusu..

Gerçi Büyükşehir yasasıyla eli kolu bağlanmış ilçe belediyelerini kimin yöneteceği sorusu şimdilik bir kenarda dursun diyelim ve büyükşehre odaklanıp kısa bir değerlendirme yapalım.

Muğla’nın altyapı, yol, ulaşım ve belediye hizmet sorunları yığılmış dururken, büyükşehri kimin yöneteceği bana göre çok daha önemli..

2 Dönemdir yaptıklarının ve yapamadıklarının üzerine tüyü dikmiş bir başkanın tasfiye edileceği beklentisinin arttığı bu günlerde büyükşehrin başkanlık yarışı, tam bir satranç mücadelesine sahne olacak.

Tavla oynar gibi, attıkları zara göre günlük siyaset üretenlerin bu yarışta işleri oldukça zor.

Diğer taraftan Muğla siyasetinin Yeşilçam’ını oluşturan esas oğlanlarla yeni jenerasyon siyasetçilerin arasından kimin sıyrılacağı önemli bir merak konusu.

Soruların ve sorgulamaların ardı arkası kesilmiyor.

Kentin; sol yanı 23 Eylül’de yapılacak CHP Muğla İl kongresine kilitlenmiş, sağ yanı da eriyen CHP ile İyi Parti’nin nasıl konumlanacağını bekliyor yolun köşesinde..

2014 ve 2019 Yerel seçimlerinin büyükşehir kapanış tahtasındaki oranlara bakarsak dediklerim daha anlaşılır sanırım..

2014)  CHP % 49, AK Parti % 29, MHP % 18

2019)  CHP % 36, AK Parti % 28,5, Bağımsız (Behçet Saatçi) % 26

Gerçi saha tam anlamıyla ölçülmedi. Düşük sayılı denekle yapılan telefon anketleri sonucunda yapılan analizlerin, durumu tam anlamıyla yansıtmayacağını belirtmek gerek.

2024 Yerel seçimlerinin özellikle büyükşehir ayağının sonuçlarını parti logolarından çok aday profillerinin belirleyeceği düşüncesindeyim.

Muğlalı vatandaşın hizmet beklentisiyle özelikle büyükşehirde eksen kaymasına neden olacak bir tercih kullanması da ihtimal dahilinde..

*** 

Yazımı geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Türk-Yunan Dostluk buluşmalarına değinerek tamamlamak istiyorum.

Pragmatik bakış açılarıyla siyaseti belirleyen liderlerin yönettiği ve her geçen gün kirlenen Dünya’da böyle insancıl kucaklaşmalar bize iyi geliyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras’ın Bodrum – Kos Dostluk Konserleriyle imza attıkları bu etkinlik teşekküre değer.

İki yakada gerçekleşen iki güzel buluşma, duygu insanı Çağan Irmak’ın hayatından bir kesiti anlatan “Dedemin İnsanları” filmini hatırlattı bana..

1920’li yıllarda yaşanan mübadelede yıpranan, yorulan insanların torunları Bodrum ve Kos buluşmalarında kucaklaşırken, başkanlarının aşağıdaki cümleleri değerliydi, kıymetliydi..

“Ata’mızın bizlere emanet ettiği ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesidir. Aynı zamanda tabii ki kentlerin siyaseti genel ülke siyasetinin de önüne geçmiş durumdadır. Stratejik problemlerin barış içerisinde çözülmesinin yolu iki halkın, kardeş kentin bir araya gelip fikir birliği etmesinde ve çalışmasındadır. Biz artık Ege’yi barışla, dostlukla, sevgiyle, kardeşlikle yaşamak istiyoruz.”

“Gerçekten böyle anılar yaşayacağımı hiç düşünemezdim. Kardeşlik, dostluk ve barış… Bu konser kararını aldığımda küçük tedirginliklerim vardı. Çok düşündüm ama geliştikçe gördüm ki herkes gerçekten çok yardımcı oldu. Biz burada bir kez daha gördük ki hep beraber, bir olabiliyoruz. Ve ümit ediyorum ki bu konser her sene sürekli yapılacak. Ve altına imza atmak istiyorum ki biz gerçekten biriz ve sürekli barış içinde yaşayacağız.”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.