arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3945
EURO
34,6201
ALTIN
2.394,26
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“Tosuncu, İlgüzcü, Gelmeler” Safsatası İlk Günden Vizyonda..

2 Nisan 2024 20:30
A+
A-

Önümüzdeki 5 yıla damgasını vuracak Bodrum Belediye Başkanını, geçtiğimiz Pazar günü kullandığımız oyların % 57.11‘ini vererek seçtik.

Yapılan yerel seçimlerde Tamer Mandalinci Türkiye’nin en genç erkek belediye başkanı olarak tarihe geçti.

En genç belediye başkanı diyemiyoruz çünkü bu unvanı Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım Beldesinde bağımsız aday olan 22 yaşındaki Zeynep Çelik, seçilerek elde etti.

Katılımın % 70’lerin altına düşen bir oranla gerçekleşen Bodrum Belediye Başkanlığı seçimi, sağda ve solda yaşanan yeni gelişmelerin oluşturduğu sonuçları itibarıyla da tarihte yerini aldı.

CHP’nin genç başkanı Tamer Mandalinci, aldığı oy oranıyla Bodrum’un geriden getirdiği bütün istatistikleride altüst etti.

Sağın dağınık olarak elinde bulundurduğu % 55’lik oy oranı, artık CHP’nin tek başına elinde tuttuğu oy oranı haline dönüştü.

Oy kullanmaya gelmeyen %30’luk kitlenin siyasi tercihlerinin ne olduğunu bilmediğimizi de not olarak düşelim yazımıza..

Sonuç olarak..

2014 yerel seçimlerinde MHP ile %31.64, 2019 yerel seçimlerinde de İYİ Parti ile %34.56‘yı yakalayan Mehmet Tosun’un, 2024’te AK Parti ile %32.45’e gerilemesi, sağın hayal kırıklığı oldu.

2014’te %50.80, 2019’da %45.68 Oy oranlarıyla Bodrum Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’nin oylarını %57.11 taşıyan Tamer Mandalinci’de, 2024 yerel seçiminin parlayan yıldızı oldu.

Bu arada yerel yönetimleri değerlendirme kriterlerimiz sadece belediyecilik performansı üzerinden olunca, sonuçlar üzerine yapılan tahminlerde büyük yanılgılar yaşadık.

Seçimlerin foto finişle biteceği öngörülen birçok noktada beklenenin tersi ve büyük farklar oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın fakirleşen Türk Halkının sorunlarına çare üreteceği yerde, fakirliği yönetmeyi tercih etmesi Bodrum ve tüm Türkiye’de ağır bir mağlubiyet olarak vücut buldu.

Bana göre AK Parti  önümüzdeki dönemde seçmen bazlı ciddi bir öz sermaye problemiyle karşı karşıyadır.

Hayranım Türk Halkının ferasetine..

*** 

Büyük hümanist Mevlana’nın “Umut oldukça, her yeni gün yeni bir başlangıçtır.” bakış açısyla devam etmek istiyorum yazıma..

Umudumu da daha yeni dönemin başındayken kaybetmek istemiyorum.

Daha kullandığımız oyların mührü kurumadan “siyasi entrikaların” yeni sürümleri hemen yeni başkan Mandalinci’nin aklına yüklenmeye başlamış bile..

Ne ara, nasıl beceriyorlar bu işleri siyasetin kompetanları anlamak mümkün değil.

Kulağıma gelen bilgiler dahilinde bazı durum tespitleri yapmak isterim mazbatasını almayı bekleyen, müstakbel Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye..

Seçim öncesi propaganda döneminde Bodrumluyu ayrıştıran “yerliler” ve “gelmeler” hikayesi gördüğüm kadarıyla devam edecek gibi..

Beni her zaman çok rahatsız eden bu konu hakkında seçim öncesi katıldığım bir siyasi mülakatta şunları dile getirmiştim..

“Bodrum “sen ben bizim oğlan” felsefesiyle yönetilecek bir yer değildir. Babadan oğula geçen, akrabalar arasında yönetimi sırayla pay edilen bir kasaba hiç değildir. Globalleşen marka değerleri ve ürettiği katma değerin büyüklüğü nedeniyle, aile bireyleriyle yönetilemeyecek kadar büyüyen Bodrum’un artık, profesyonel yöneticilere ihtiyacı var. Seçilen başkan, Bodrum Belediyesi’nin idari yönetim şemasındaki görevleri liyakatle yerine getirecek yönetici tercihlerini “yerli” ve “gelme” ayrımı yapmadan kullanmalı.”

Başkan Mandalinci’nin tasarrufunda olan bu konu, daha bugünlerden manipüle edilmeye başlandı. Bu müdür Tosuncuymuş, o şef İlgüzcüymüş, şu memur gelmeymiş vesaire vesaire..

Yeni dönemin ilk gününün ilk saatlerinde öncelikle nitelikli olan personel nezdinde başlatılan yalan ve iftiraya dayalı kampanya yine midemizi bulandırıp, kimyamızı bozacak gibi görünüyor.

Bu coğrafyanın sığ siyasetçiye, kıtipiyoz belediyeciye ve korkak bürokrata tahammülü kalmadı artık..

Bu nedenledir ki!  Yeni başkanımız Mandalinci onaylanmayı; atasında, akrabasında ve yakınlarında değil, sokakta onu kucaklayan Bodrumlu da aramalı..

Ve arkasındaki en büyük gücün ve hatırlı olanın seçmen olduğunu unutmamalı..

Genç başkan Tamer Mandalinci bizim beyaz sayfamız.. Kirletilmemesi için üzerimize düşeni yapacağız..

*** 

Bodrumlu, yeni dönemde sadece ve sadece ‘5393 sayılı Belediye Kanunu’nu tam anlamıyla uygulayabilecek bir başkan arayışının içinde esasında.

Durum o kadar vahim ki! Çıtayı indirilebileceğimiz en düşük seviyeye çektik.

Beklentimiz, ilk insanın ihtiyaçlarını karşılayacak seviyelerde.. “Su, barınma ve Temiz Çevre” 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.