arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2223
EURO
35,1407
ALTIN
2.474,59
BIST
10.216,08
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
27°C
Bodrum
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Açık
31°C

Aras: Sorunlarını Biliyoruz, Çözüm İçin Gerekli Desteği Vereceğiz..

Aras: Sorunlarını Biliyoruz, Çözüm İçin Gerekli Desteği Vereceğiz..
29 Nisan 2024 20:24
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris’te düzenlenen ‘Deniz Turizmi’ çalıştayına katıldı

Arena Bodrum Haber – Aras burada yaptığı konuşmada, deniz turizminde yaşanan sorunları bildiklerini, çözüm için gerekli adımları atacaklarına vurgu yaptı ve ayrıca Körfez kirliliği ile mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris’te düzenlenen ‘Deniz Turizmi’ çalıştayına katıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen çalıştaya Aras’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, meslek komiteleri başkanları ve oda üyeleri katıldı.

Aras, “Limanların işletilmesinin yöntemi konusunda sektör temsilcileriyle sık sık bir araya geliyoruz”

Çalıştayda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, deniz turizmi sektörünün sorunlarını bildiklerini ve bu konuda önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Aras konuşmasında sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geleceklerini söyleyerek, “Tekne bağlama ve transferler konusunda önemli sorunların olduğunu biliyoruz. Ayrıca Limanların işletilmesinin yöntemi konusunda sektör temsilcileriyle sık sık görüşüyoruz. Şu anda karar verici pozisyonda olduğumuz için bu konu üzerinde önemle duruyoruz. Bir denizcilik iştiraki kurarak limanların ve iskelelerin yönetimini daha nitelikli hale getireceğiz. Ayrıca deniz turizmi konusunda yat imalat sektörünün de önemini vurgu yapmak gerekiyor. Ören’de yapılan tesisi biliyoruz. Buraya da gerekli desteği vereceğiz” diye konuştu.

“Birlikte Çalışarak Körfezlerimizi Koruyalım”

Başkan Aras çalıştaydaki konuşmasına, deniz turizminde en önemli noktalardan birinin Körfezlerin temiz olması hususu olduğunu söyledi. Aras, “Göcek, Gökova, Hisarönü ve Fethiye gibi önemli körfezlerimiz var. Buralarda yapılaşmayı önlemeli ve deniz turizmi faaliyetlerini geliştirilmeliyiz. Biz körfezlerimizin kirlenmesi ile mücadele kapsamında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bakanlıklarımız ve Valiliğimiz ile birlikte çalışmaya hazırız. Körfezlerimiz, denizlerimiz ne kadar temiz kalırsa o kadar tercih edilir ve deniz turizmi gelişir” dedi.

Alparslan, “Turizmde olağanüstü bir potansiyelimiz var”

Çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Turizmde olağanüstü bir potansiyelimiz var. 2028’de 100 Milyar dolar turizm geliri gibi bir hedefimiz var.  Deniz turizmi çok değerli. Muğla, deniz turizminin merkezi. Deniz turizmini önceliyoruz. Deniz turizmimizi büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ise Muğla’nın 1484 kilometrelik kıyı bandı olduğunu ve doğal güzellikleriyle deniz turizminin önde gelen şehirlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “2024 yılında Türkiye’nin 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri hedefi var. Yüzde 25 pay hesabından hareketle deniz turizminin hedefi de en az 15 milyar dolardır. Dolayısıyla bu hedefi yakalamak ve hatta geçmek için sektörü teşvik edici adımları hep birlikte atmanın önemini vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.