arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3713
EURO
34,7774
ALTIN
2.410,97
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

VEKİL ÜSTÜNDAĞ: MARMARİS’E KAÇAK YAZLIK SARAY YAPILIYOR…

VEKİL ÜSTÜNDAĞ: MARMARİS’E KAÇAK YAZLIK SARAY YAPILIYOR…
15 Haziran 2017 09:21
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Marmaris okluk koyunda yapımı başlanan Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun mevzuata aykırı kaçak bir yapı olduğunu söyledi.

Üstündağ basın açıklamasında şunları söyledi: Marmaris’te yapılması planlanan 2. kaçak yazlık saray kaçaktır, yasaya aykırı olarak yapılmaktadır. Daha önce Turgut Özal döneminde 4 oda ve bir salon olarak yapılan ve 230 m2 alana sahip cumhurbaşkanlığı devlet  konuk evi yıkılmış ve yerine 300 odalı 400 çalışanı olacak bir yazlık saray, denizde dolgu yapılarak iki adet yat yanaşma yeri  yapılmaktadır.

Sözkonusu Okluk koyu Marmaris’in en müstesna koylarından biridir.  Yazlık sarayın olduğu alan,  gökova 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında, orman alanı ve makilik fundalik alanda kalmakta olup 500 metre kıyı koruma kuşağı içerisindedir. Üstelik bu alan 1. derece doğal sit alanı içerisindedir.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ HUKUKA AYKIRI… NİHAT ÖZTÜRK KAMUOYUNU YANILTIYOR…

Gökova 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında adrese teslim ve hukuka aykırı plan değişikliği yapılmış ve bu plan değişikliği kararına karşı şehir planlamacıları odası dava açmıştır. Mezkur çevre düzeni planına göre 500 metrelik koruma kuşağı içerisinde her türlü yapılaşma yasaktır. Bu plan hükmüne rağmen inşaat başlamış, iş makinalar çalışmaya, ağaçlar kesilmeye  ve yüksek duvarlar örülmeye başlanmıştır.

Bu bir adrese teslim plan uygulamadır. Nitekim Muğla’da yapılan ve Muğlalıların büyük çepkisini çeken “Ekolojik temelli bilimsel doğal sit araştırma projesi” henüz tamamlanmamışken, doğal sit çalışmasının kesinleşmesi ve tescil edilmesi ile ilgili idari süreç devam ederken,  sadece Gökova bölgesindeki doğal sit alanlarının tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonunun kararıyla tescili  istenmiş, çevre ve şehircilik bakanlığının oluru ile bir oldu bittiye getirilerek tescil edilmiştir. AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk  “Ekolojik temelli bilimsel doğal sit araştırma projesi” nin iptal edildiğini kamuoyuna açıklamıştı. Bu açıklamanın gerçekdışı olduğu ve kamuoyunu yanıltma amaçlı yapıldığı anlaşılmaktadır. Nitekim Çevre ve Şehircilik Bakanlığına vermiş olduğum yazılı soru önergesine verilen 24.05.2017 tarihli  cevapta  “Ekolojik temelli bilimsel doğal sit araştırma projesi” nin iptal edilmediği, tescil aşamasında idari süreçlerini devam ettiği, hatta kaçak yazlık sarayın bulunduğu alanı içine alan “Gökova Bölgesi Sit” alanlarının tescilinin yapıldığı bilgisi verilmiştir.

Sözkonusu yazlık sarayın olduğu alan kesin korunacak hassas alanlar yapı yasağından dolayı bakanlar kurulu kararı gerektiği halde, bu karar da alınmadan inşaata başlanmıştır.

Yazlık kaçak saray bulunduğu bölgeye ve çevreye zarar vermektedir. bu devasa yazlığın yapımı yasal değildir, kaçaktır. Söz konusu alanda yapılaşma yasaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.