arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Uğur Batı TED Kolejde ebeveynlerle buluştu…

Uğur Batı TED Kolejde ebeveynlerle buluştu…
6 Mart 2020 20:31
A+
A-

Disiplinler Arası Beyin Araştırmaları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Batı Bodrum TED Kolejinde ebeveynlerle buluştu.

Akademisyen, yazar ve reklamcı kimlikleriyle, deneyimlerini Bodrum TED Koleji öğrencilerinin ebeveynleriyle paylaşan Bodrumlu eğitimci Batı, bugünün insanı hiçbir şey olmasa bile yaratıcı olmak zorunda diyerek şunları söyledi:

“İnsanın hayattaki varlığı artık anlam değiştirmiş durumda. Yapay zekalar, sensörler, algoritmalardan bahsediyoruz, aklınıza ne geliyorsa. Bunların arasında insanı önemli kılacak onun iman yeteneği ve ona bağlı olarak yaratıcılık unsurları. Dolayısıyla yaratıcılık, bugün bireyin asli unsuru. Eğitimin ana parçalarından biri. Hatta gündelik yaşam politikasının en önemli parçası diyebiliriz. Son yıllarda dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler nedeniyle artık yeni neslin “Dijital Çocuklar” haline dönüştüğüne dikkat çeken Batı, “Dijital Çocuklar”ın, muhakeme yetenekleri ve yüksek öğrenme kapasiteleri ile önceki nesillerden çok farklı olduğuna değindi. Geleceğin dünyasında en önemli parametrelerin; ‘yaratıcılık’, ‘beyin tabanlı öğrenme’ ve ‘kendi kültürünü tanımak’ olacağının altını çizen Batı, ‘yaratıcı ebeveyn’ olmayı, aslında her çocuğun içinde olan potansiyelin nasıl açığa çıkarılabileceğinin yöntemlerini katılımcılarla paylaştı.Dünya’da hiçbir yaratıcı yoktur ki, risk almamış olsun. Birlikte yaratıcılık prensibi, beraber zaman geçirme, 5 kişinin ortalaması gibi laflar kullanırız. Kültürel zekanın yaratıcılığı besleyen unsurlarını kullanmak, beslemeyen unsurlarından ayrı kalmak önemlidir. Yapabilirlik duygusu önemlidir. Hepimizin içerisinde olmalıdır. Mutlu olmak yaratıcılık için çok kritiktir. Uyumsuz olabilmek önemlidir. Analitik düşünmek, yani tez-antitez- sentez odağını düşünmek önemlidir. Bütün potansiyellerimizi, yani duygusal, fiziksel ve zihinsel potansiyellerimizi kullanmak yaratıcılık için önemlidir.”

Batı, seminer sonunda kitaplarını imzalayarak konuklarla sohbet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.