arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4253
EURO
34,5794
ALTIN
2.386,13
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

TIRHANDİL YELKEN YARIŞLARINDA KUPA BASTARDA’NIN…

TIRHANDİL YELKEN YARIŞLARINDA KUPA BASTARDA’NIN…
15 Mayıs 2017 21:38
A+
A-

Ege ye özgü olup, Bodrum’da deniz sevdalılarının sahip çıktığı, geçmişin denizci tekneleri olan Tirhandil Yelken Yarışını Bastarda ekibi kazandı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sponsorluğun da yapılan yarışlarda ilk beş sırada; 1. Bastarda, 2. Gargantua, 3. Gülşade, 4. Kalita, 5. Whisper yer aldı.

Bodrum Mandalin Kulüpte düzenlenen ödül töreninde ilk 5 dereceye giren teknelerin ekiplerine, organizasyona destek olan, sponsor olan kişi ve kurumlara, görev alan organizasyon komitesi üyelerine kupalar ve plaketler verildi.

Ödül töreninde birer konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon Tırhandil tipi teknelerin Bodrumun geçmişinden gelen önemli kültürel değerlerinden olduğunu söylediler. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasında “Geçmişimizden bizi bugünlere getiren büyüklerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün tirhandil yarışlarından bahsediyoruz. Bunların hepsinin atası balıkçı ve süngerci tekneleridir. Bodrum  bugünlere kolay kolay gelmedi Türkiye’de turizm her yerde bir başkadır. Turizme baktığımızda Türkiye’nin en büyük markası Bodrumdur. Dün gece dünya starları ile beraberdik Bugün de Bodrum’u Bodrum yapan Bodrumlu starlar ile beraberiz” dedi.

Bodrum Ticaret Odası Ana Sponsorluğunda, Era Yelken Kulübü tarafından, The Bodrum Cup organizasyon komitesinin destekleriyle ve BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan’ın başkanlığında düzenlenen BODTO 2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları 4 ayakta toplam 12 yarış şeklinde yapıldı.

Trofe sonunda ilk 5’e giren tirhandillere yarış sonuçları açıklandıktan sonra çeşitli ödüller verilecek.

Son etap ikinci gün yarışlarında, Bodrum Karaada feneri önünden start alan tırhandiller, Kurt burnundan dönüp Bodrum önüne gelerek finiş yaptılar.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Tırhandil yarışlarının, kış aylarında yapılması Bodrum tanıtımı açısından büyük, kış turizmi açısından ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından da büyük önem taşıyor.

Geçmişin geleneksel yelkenlisi Tırhandil yarışlarında bu teknelerinde inşasında çalışan ustalar da bu yarışlara katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.