arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
26°C

ŞİDDET VE ÇARESİZLİK İÇERİSİNDE YARDIM BEKLİYORLAR…

ŞİDDET VE ÇARESİZLİK İÇERİSİNDE YARDIM BEKLİYORLAR…
11 Mart 2017 10:40
A+
A-

4 Çocuk annesi Tuba Demir’in eş şiddetinden kaçarak geldiği Milas’ta ki mücadelesi çaresizlik içerisinde devam ediyor

Eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle Milas’a gelerek yeni bir yaşam kurmak isteyen 30 yaşındaki Tuba Demir ve en büyüğü 8, en küçüğü 3 yaşındaki 4 çocuğuyla birlikte umduğunu bulamadı. Geçim sıkıntısı çeken ve komşularının yardımıyla sofra kurabilen aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Haber/Foto: Mutlu Hazer

Mardin’de 9 yıl önce evlendiği eşinden defalarca şiddet gördüğü gerekçesiyle ailesine sığınan ve burada da kabul görmeyen Tuba Demir, çocuklarıyla birlikte 4 ay önce Milas’a geldi. Aile için daha zor günler bu aşamadan daha da arttı. Beçin Mahallesi’nde 250 lira kirayla bir evde yaşamaya başlayan Demir ve 4 çocuğu, herhangi bir gelirleri olmadığı için güçlükler yaşamaya başladı. Demir ailesinin durumunu fark eden komşuları, giyecek, yiyecek ve mobilya yardımı yaparak evi daha yaşanabilir bir duruma getirdi.

Milas’ta kendisini yabancı hisseden ve yaşları küçük çocuklarını yalnız bırakmak istemediği için iş başvurusu yapamayan kadının eşi, izini bularak yine şiddet uyguladı. Polise başvuran Tuba Demir’in, kocası hakkında ‘eşine ve çocuklarına yaklaşmama’ kararı verildi.

“Çocuklarımı okula gönderemedim”
Yaşadıklarını anlatan Demir, son kiralarını Mardin’de çocukları için yapılan kırtasiye yardımıyla ödeyebildiklerini, Milas’a geldikten sonra 8 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu okula gönderemediğini dile getirdi.
“Evlendiğim günün ertesinden bu yana eşimden şiddet gördüm” diyerek yaşadığı zorlukları aktaran Demir, “Aileme sığındım, onlar da beni kabul etmedi. ‘Eşin haklıdır, git sorunu çöz, yoksa seni kabul etmiyoruz’ dediler. Lise birinci sınıfa kadar okudum. Cahil değilim. Bu haksızlıkları kaldıramadım ve bir tesadüf sonucu Milas’a geldim. Komşularım sağ olsunlar; onlar olmasa yaşayamazdık.” ifadelerini kullandı.
“Ancak küçük çocuklarıma bakma zorunluğum nedeniyle iş aramakta zorluk çekiyorum” diyen Demir, “Yeri geldi aç uyuduğumuz günler oldu. Komşularım aracılığıyla yardım için bir başvuru yapmıştım ama kimse durumumu görmek için dahi gelmedi. Komşularımın yaptığı yardımlar dışında hiçbir maddi getirimiz yok. Milas insanın yardımseverleri sayesinde bugünlere geldik. Yetkililerimizden yardım bekliyorum.” sözleriyle talebini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.