arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

ISTANBUL PERFORMANCE ART’IN BODY TALKS, ENDER GÜZEY’LE START VERİYOR…

ISTANBUL PERFORMANCE ART’IN BODY TALKS, ENDER GÜZEY’LE START VERİYOR…
11 Mart 2017 10:11
A+
A-

İstanbul Performance Art’ın organize ettiği, Pınar Derin Gençer’in moderatörlüğü yapacağı ‘Body Talks’ konuşma serisinin ilki 18 Mart 2017 Saat 14:30’da CerModern (Altınsoy Cad. 3 Sıhhıye, Ankara)’da yapılacak.

Performans sanatında ve toplumda duygusal dönüşümün daha kapsamlı olarak ele alınacağı bu konuşmada; performans sanatı, ortaya çıkışı, gelişimi ve sanat akımlarıyla etkileşimi bağlamında da değerlendirilecek.

Bir performansın duygusu nedir? Performans sanatçıları performanslarına dair duygu durumlarını nasıl oluşturur, canlandırır ve sanat malzemesi olarak kullandığı bedeninin içinde harekete geçirir? gibi sorular sorular Ender Güzey tarafından yanıtlanacak.

Istanbul Performance Art, performans sanatı ve disiplinlerarası yaklaşımı ile ilişkide olduğu sanat dallarını kapsayan canlı sanatçı eylemlerini sunmak, sanat yoluyla uluslararası bir platform oluşturmak amacıyla kuruldu. Performans sanatını yapan, izleyen, araştıran, okuyan, öğreten, üreten, canlı sanat hakkında yazan ve arşivleyen insanlar için özel projeler, fırsatlar, kaynaklar, yayınlar üretmek; canlı sanat ve çağdaş kültürün gelişiminde çeşitlilik, yenilik ve risk oluşturmak üzere yola çıktı. Istanbul Performance Art yeni sanatsal çerçeveler geliştirmek, sınıflandırılamayan sanat formlarını meşrulaştırmak için küratörler ve sanat yönetmenlerine kurumun sanatsal yönetimini belirli dönemlerle bırakmaktadır. Kültürel sektör genelinde sanatçılar ve kuruluşlarla istişare içerisinde, stratejik çalışmaktadır.

Ender Güzey 1951’de İstanbul’da doğdu. 1969 -1973 yılları arasında Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Mac Zimmermann atölyesinde resim ve heykel öğrenimi gördü. 1975’de Yüksek Lisansını tamamladı. Prof. Mac Zimmermann’ın asistanlığını yaptı. 1978’de Mönchengladbach VHS’de Güzel Sanatlar ve Yaratıcılık Bölüm Başkanlığı ve Doçentlik görevine getirildi. 1982’de Kunst-Galerie Herrsching Sanat Galerisini kurdu ve Çağdaş Sanatın uluslararası isimleri ile sergiler gerçekleştirdi. 1990 -1991 tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Performans dersleri verdi. 1996’da İstanbul Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluşuna destek oldu ve aynı fakültede ders verdi. 2006’da Montana Üniversitesinde performans ve obje dersleri verdi. ABD’de “Ateş’ten doğan” isimli bir sene süren sergi turnesi gerçekleştirdi. 2007’de “Ender Güzey Bütünsel Sanat Müzesi” ismi altında kişisel Müzesini Bodrum’da 200 yıllık tarihi bir bina’da kurdu. 2009’da Bodrumda Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı. 2015’de ARThill Ender Güzey Müzesini açtı. Çalışmalarını Münih, İstanbul ve Bodrumdaki atölyelerinde sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.