arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2009
EURO
35,0365
ALTIN
2.494,36
BIST
10.643,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
30°C

Bodrum’un Yolları Yenileniyor…

Bodrum’un Yolları Yenileniyor…
4 Mayıs 2024 13:11
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da tamamlanan altyapı projeleri nedeniyle bozulan ve turizm nedeniyle yoğun olarak kullanılan yollarda 38 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Arena Bodrum Haber – Yalıkavak’ta 30 yıldır esnaflık yapan Benan Gönülal, turizmin en büyük eksiklerinden biri olan yolların tamamlanmaya başlandığını ve bu tür projelerle özellikle yerli turistin bölgeye daha çok ilgi göstereceğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından biri olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için önemli projeler hayata geçirildi. Yaklaşık 1 Milyar 250 Milyon TL yatırımla kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje Bodrum halkının hizmetine sunuldu. Bu çalışmalar hayata geçirilirken Yarımada’nın farklı noktalarında kazı çalışmaları yapıldı ve yollarda bozulmalar meydana geldi. Bu nedenle bozulan yollarda Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi asfaltlama çalışmaları başlattı ve 10 mahallede sıcak asfalt çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Çalışmalar kapsamında Akyarlar 3,50 km, Turgutreis 5,70 km, Gümüşlük 1,65 km, Koyunbaba 2,50 km, Geriş 4,10 km, Yalıkavak 6,80 km, Gündoğan 4,92 km, Gölköy 3,00 km, Kızılağaç 1,90 km ve Çiftlik 3,93 km olmak üzere toplam 38 km yol çalışması yapıldı.

Hasan Ali Ünlü, “Kanalizasyon Çalışmasının Zorluğunu Yaşadık Ancak Bundan Sonrası Güzel Olacak

Turgutreis bölgesinde çiçekçilikle uğraşan Hasan Ali Ünlü, kanalizasyon çalışmaları sırasında yolların çok bozulduğunu ancak bundan sonrasının güzel olduğunu söyledi. Ünlü, “ Bundan önce kanalizasyon çalışması vardı. Bu nedenle yollarımız berbattı. Bunun zorluğunu çektik ve bundan sonrası güzel olacak. Şu an yolların son hali çok güzel. Biz eskiden kanalizasyonumuzu vidanjörle çektiriyorduk, şimdi kanalizasyonumuz bağlanacak. Ayrıca asfaltlarımız ve yollarımızda güzel oldu” diye konuştu.

Kamuran Çaray, “Yollarımız Yapıldı Sevinçliyiz”

Yine Turgutreis’te 36 yıldır esnaflık yapan Kamuran Çaray,Daha önce yollarımız çok kötüydü mağdurduk, şimdi yapıldı sevindik. Turgutreis’te yol çalışmaları devam ediyor. Dışarıdan gelen insanlar nasıl bir belediye burası diye eleştiriyordu. Şu an yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Biz çok memnunuz” diye konuştu.

Gönülal, “Yollarımız Güzel Bir Hale Geldi”

30 yıldır Yalıkavak’ta esnaflık yapan Benan Gönülal, yaptığı açıklamada çalışmaların ardından yolların güzel hale geldiğini ve bu şekilde özellikle yerel turistin bölgeye daha çok geleceğini söyledi. Gönülal, “Aşağı yukarı 30 yıldır Yalıkavak’ta beyaz eşya sektöründe esnaflık yapıyorum.  Ben nerdeyse her gün bu caddeyi kullanıyorum. Yolumuz, yapılan çalışmaların ardından çok güzel oldu. Şu günkü hali gerçekten çok güzel. Bir diğer açıdan baktığımızda turizmdeki en büyük eksikliğimiz yollardı. Ancak bu tür çalışmalarla yerli turistin ilgisini daha çok çekebiliriz. Sadece yollar değil diğer eksikler konusunda da çalışmalar yapılıyor. Ahmet Aras Başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

Şen, “Motorla Gidemediğim Yollar Şuan Çok İyi Durumda”

Gümüşlük Mahallesi, Çukurbük mevkiinde restoran işleten Şafak Şen,  “Burası Bodrum merkez ve diğer bölgelere göre biraz daha izbe bir bölge. Ben turistik bir işletmenin sahibiyim. Benim için önemli olan gelen turistlerin buraya rahat ulaşması ve memnun olması. Kendimde Turgutreis – Yalıkavak arasındaki yolu kullanıyorum ve daha önce o kadar kötüydü ki bu bölge motorla dahi gidemiyordum. Şu an orası da burası da çok daha iyi durumda. Yollar düzelmeye başladı” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.