arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2197
EURO
34,7507
ALTIN
2.456,30
BIST
10.333,38
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
20°C
Bodrum
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
24°C

MANDALA’NIN ÖNCÜ İSMİ ASLIHAN BODRUM’A YERLEŞİYOR

MANDALA’NIN ÖNCÜ İSMİ ASLIHAN BODRUM’A YERLEŞİYOR
26 Ocak 2017 15:28
A+
A-

 

Hint kökenli öğretilerde önemli bir yere sahip olan Mandala sembolleri, metafizikten bir sanata dönüşüm yolculuğunda Türkiye’de de büyük kitlelere ulaşmaya başladı.

Bu sanatın Türkiye’deki öncülerinden Aslıhan Aksun yaşantısına artık Bodrum’da devam edecek.

Uzun yıllar İstanbul’da yaşan ve dönem dönem Bodrum’a gelerek çeşitli atölye çalışmaları düzenleyen Aslıhan Aksun Dereköy Mahallesi Peksimet Mevkiine yerleşti. Bundan sonraki çalışmalarını Bodrum’da sürdürecek olan Aksun, atölye çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de düzenlemeyi hedefliyor.

Mandalanın hayatımıza adaptasyonu, Mandalanın felsefesini anlamak, boyamak için kullanılan teknikler, temel teknikler ve uygulama çalışmalarını içeren eğitimlerle atölye çalışmalarını gerçekleştiren Aslıhan Aksun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugüne kadar, kurumlarda stresle baş etme yönetimi adı altında personel mandala çizimi ile içsel rahatlama, İç ve dış mekan duvar boyama, otel içi dekorasyon çalışmaları, atölye çalışmalarının yanı sıra kişiye özel seanslar düzenledim. Çizimi günler süren eserlerimi yeni sahipleri ile buluşturdum. Artık bu çalışmalarıma Bodrum’da devam edeceğim. Ayrıca, Peksimet Kütüphanesinde halka ücretsiz mandala eğitimi vermeyi planlıyorum. Bunun gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atmayı hedefliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.