arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2828
EURO
34,6228
ALTIN
2.409,35
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

LGS DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BELGELERİ VERİLDİ…

LGS DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BELGELERİ VERİLDİ…
5 Temmuz 2019 13:00
A+
A-

Orta Öğretim Kurumları (LGS)  sonuçlarına göre 43,7 toplam net ortalaması ile Türkiye bütün illeri geride bırakan Muğla’da sınavda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle başarılı belgeleri verildi.

Menteşe İlçesi  Gazi Mustafa Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra ilk konuşmayı gerçekleştiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman; “Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Fakültemiz işbirliği ile 2023 vizyonu doğrultusunda  öğrencilerimizin  sınıflarında  nasıl bir öğretmen görmek istediklerine ilişkin hayallerinden yola çıkarak gelecekteki öğretmenlik  mesleğini seminerlerimiz de yaklaşık 3 bin öğretmenimize anlattık. Bu başarının sırrı ekip çalışmasıdır” dedi.

Törene katılan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre şunları söyledi:

Muğla’da büyüyenlerden kendimi daha fazla Muğlalı olarak görüyorum. Muğla’daki 150 bin öğrencimin yüzüne baktığım zaman kendi çocuğumu görüyorum. Bu felsefe ve düşünceyle memleket sevdalısı olarak yürüdüğümüz bu yolda çalışmalarımızı başlattık. Her başarı bir hayalle başlar ve hiç kimse tek başına başarılı olamaz. Bugün bir başarıdan söz ediyorsak, bu başarının sahibi bugün salonumuzu onurlandıran sevgili öğrencilerimdir. Ben sevgili öğrencilerimi, bir öğretmenleri olarak yürekten kutluyorum. Başarılarından dolayı onlara çok teşekkür ediyorum. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Muğla Ölçme ve Değerlendirme Merkezi kuruldu.  Bu merkezde bilginin beceriye dönüştüğü, anladığını yazma, yazdığını yorumlama, gibi becerilerini artırarak kazandırılması hedeflendirilen  3 kazanım değerlendirme sınavı yapıldı. Yapılan bu sınavların ardından  ise İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri  ile aylık değerlendirme toplantıları yapılarak  ilçe, okul öğrenci bazlı değerlendirmeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Akademik Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Üst kurulu oluşturulmuştur. Üst kurul tarafından yapılan sınavları ilçe, okul ve öğrenci bazlı olarak, başarı sıraları, ders başarıları, kazanımları tek tek İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, ders öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından ayrıntılı olarak analiz edildi. İl milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Akademik danışmanlık projesi uygulanmaya başlamış, bu proje Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde birçok eğitim adına çalışmalar yaparak il genelinde öğrenciler LGS’de Türkiye birincisi oldu. Başarıya giden bu yolda öğretmeniyle, öğrencisiyle, anne ve babalarıyla inanarak hep birlikte çalışma ürününü alarak Muğla Türkiye birinciliğine ulaştı” dedi.

Törenin ardından LGS’de başarılı olan öğrencilere belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.