arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3891
EURO
34,5551
ALTIN
2.384,10
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

İkizköy – Akbelen direnişi genleşerek devam ediyor..

İkizköy – Akbelen direnişi genleşerek devam ediyor..
26 Temmuz 2023 22:45
A+
A-

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında maden sahası açmak için başlayan ağaç kesimlerini engelleme direnişi genleşerek devam ediyor.

Arena Bodrum Haber – Bugün, Akbelen’e ulaşmak yola çıkan vatandaşlar alana giden yollar üzerinde yapılan trafik ve asayiş uygulamalarıyla zor anlar yaşadı. 

Saatlerce süren direniş alanına ulaşma süresi İkizköylülere verilen desteği azaltmadı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Kent Konseyi Arif Yılmaz’ında Akbelen’e destek verdiği direnişte, güvenlik kuvvetleri ağaç kesiminin devam etmesi için alana uygulanan ablukayı devam ettirdi.

Limak Holding ve İçtaş ortaklığı olan YK Enerji A.Ş. tarafından, linyit sahasını genişletmek için kesilmek istenen 750 dönümlük asırlık çam ormanında üç gün önce başlayan ağaç kesimleri bugün de devam etti.

Bin 600 TL günlük yevmiye ile bölgeden bulunan işçilerin yaptığı kesimin tüm hızıyla devam ettiği Akbele’de, köylülerle birlikte kesim alanına girmeye çalışan çevre mühendisi Deniz Gümüşel, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ormanlık alana giren köylüler ve çevreciler ağaçlara sarıldığı 3. gününde bölgede bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi:

“Temmuz 2020’den beri mücadelesi süren Akbelen direnişine destek vermek için buradayız. Zaten son üç yıldır biz bu işin içindeyiz, müdahiliz. Bodrum’un su kaynaklarını da tüketen büyük müdahaleye karşı belediye olarak hukuki mücadelemizi de başlatmıştık. Zaman zaman Akbelen bölgesini, İkizköy’ü ziyaret ederek oradaki köylülerimize, yaşam savunucularına destek vermiştik. Bodrum her zaman bu konudaki safını göstermiştir. Ama bundan sonra da yine Bodrum halkı ile beraber yaşamın, ormanlarımızın, insan hayatının yanında olduğumuzu göstereceğiz.”

Diğer taraftan Akbelen’e gelerek destek vermeyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve geç destek veren Muhammet Tokat’a gün içerisinde sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler artarak devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.