arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

HÜSEYİN ANIL: “CHP VE MİLAS’IN UTANCI OLACAKSINIZ…”

HÜSEYİN ANIL: “CHP VE MİLAS’IN UTANCI OLACAKSINIZ…”
2 Ocak 2019 11:31
A+
A-

31 Mart Seçimlerine aylar kala Milas Belediye Başkanlığından herkesi şoke eden bir satış açıklaması geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Belediyelere verdiği “özellikle köy arazi ve taşınmazlarını satmayacaksınız” talimatına rağmen, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Milas’ın köylerinde bulunan taşınmazların satışı ile ilgili gazetelere ilan vermesine tepkiler geldi.

Konunun ulusal ve yerel gazetelere yansımasıyla birlikte kamu arazilerine sahip çıkan tüm Muğla halkı tepkisini göstermeye başladı. Yarımada Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Anıl’da bu kişilerden biri. Hüseyin Anıl  konu ile ilgili sosyal medya hesabından aşağıdaki açıklamayı yaparak, sert uyarılarda bulundu;

“Muhammet Tokat 29 Aralık 2018 günlü Sözcü Gazetesindeki resmi ilanıyla, 31 Mart 2019 da beni ve CHP’yi seçmeyin“ diyor.

Sözcü Gazetesi / 29 Aralık / 2018 / sayfa / 14 ☆ 113 kalem / taşınmazın / satışı. Satış, yani ihale tarihi 17 Ocak 2019 perşembe. Çok aylar önce Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir yasayla, “Köy Muhtarlığı ve Tüzel Kişiliklerini yeniden güçlendirme ve Köy Muhtarlıklarını yeniden kurumsallaştırma kanun tekliflerini hazırlar, halka bu konunun sözlerini verirken, ve bu yüzden “ey belediye başkanlarım, köylerin ve beldelerin, taşınmazlarını satmayın” derken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 30 Mart 2014 de, köy muhtarlıklarından devrolan Milas’ın tüm köy mallarını, haraç mezat satıyor.Yahu sevgili arkadaşlarım, kimse kalkıp, “bana ne, beni ne alakadar eder, ben işime bakarım” diyemez dememeli. Ortada bir servet katliamı var, susmayın, susamazsınız. Eyyy gerekçesi, “bu kadar çok köy hizmeti, bu bütçeyle yapılamaz” deyip, bu malları satanlar, size soruyorum, “Siz şimdi bu malları da satıp bitirdiğinizde, ileriki yıllarda neleri satarak, Milas’a hizmet edecek siniz?” Bay Muhammet Tokat, sayın Başkan siz, beş yıl önce, 30 Mart 2014 seçimlerinde, “biz gelip köy mallarını satarak Milas’ı yöneteceğiz” mi demiştiniz? Yahu sizin AKP’nin özelleştirmelerle yaptığı kötülükten, daha büyük bir kötülüğü Milas’a yaptığınızı, size kimse söylemiyor mu? Ayrıca, şu anda piyasaya olan Milas belediyesi borçlarınız için, Belediye personelinizin, ödenmemiş maaş borçları için, bu malları sattığınızı herkes biliyor. Edindiğim bilgiler göre, belediyenizden alacağı olan esnaf ve tüccar, çaresizlikten bu ihalelere girerek, alacakları olan paraları, bu vesileyle tahsil, mahsup etmeye çalışıp planlıyor.

Yazık, çok yazık…

Sayın Muhammet Tokat, 10 yil içinde Milas Belediyesini Türkiye’nin en borçlu, en müflis belediyeleri arasına siz soktunuz. Elbette hiç bir partili, hiç bir sade vatandaş, sizin karşınıza çıkıp, bu gerçekleri söyleyemez. Çünkü Bay Muhammet Tokat siz de Milas’ın tek adamı (!) oldunuz. Muhalif partililerinizi de, halkı da korkutup sindirdiniz. Ülkemizin bu ekonomik kriz döneminde, bu mallar asla gerçek değerini bulamayacaklar. Ayrıca satışa çıkarılan bu tapu ve malları, o köylerin ölmüş ve yasayan muhtar ve sakinleri asırlardır, “gün gelsin, Muhammet Tokat Başkan olsun, bu malları haraç mezat satsın” diye mi saklayıp beklettiler? Sevgili yoldaşlarım, ne CHP’nin kendi merkezi yürüyüşüne, ne de ekonomik, reel ve etik ilkelere uygun olmayan bu satışı iptal ettirin.

Beş sene önce  Muğla İl Özel İdaresi (İl Genel Meclisi) bütçesinden desteklenen bu Milas köyleri, Muğla İl Özel İdaresinin tüm taşınmazlarına el koyan, Muğla BŞB Başkanlığının, yani Osman Gürünün bütçeleyip, desteklemesi gereken bir konu değil midir? Yani Oligarşinin 1 numarası, 2 numarasına yardım edecek, Milas Köylüsünün malları satılmayacak, bu mümkün. Bu mallar, o köylülerin gözünde, maddiyatından daha çok manevi değerleri olan taşınmazlardır, yapmayın efendiler. Bu mallar asla gerçek değerlerini bulamayacaktır. Sevgili Milaslılar, tam 16 gün sonra, aşağıdaki gördüğünüz utanç satış listesine dur deyiniz.

Satmadan yönetemeyeceksen, çekil, satmadan yönetecekler gelsin kardeşim…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.