arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2201
EURO
34,6534
ALTIN
2.400,13
BIST
10.245,87
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
23°C

Esnaf Komisyonu İlk Toplantısında 9 Karar Aldı…

Esnaf Komisyonu İlk Toplantısında 9 Karar Aldı…
27 Nisan 2024 15:23
A+
A-

Bodrum Belediye Meclisinin 07.04.2024 tarihli 2024/47 sayılı kararı ile kurulan “Esnaf Komisyonu” 24.04.2024 tarihinde Bodrum Belediye Başkanlığı toplantı salonunda ilk toplantısını yaptı.

Arena Bodrum Haber – Komisyon Başkanlığına oy birliğiyle Deniz Koca’nın seçildiği ilk toplantı; Halil Eser, Ahmet Faik Karakaya, Cahit Eles ve Niyazi Atare katılımıyla gerçekleşti.

Komisyon’un çalışma usulü ve içeriği “Bodrum Belediyesi yetki sınırları içerisinde faaliyet gösteren ticari, zirai, serbest meslek faaliyetinde bulunan her türlü gerçek veya tüzel kişiliğe ait sorunların tespit edilmesi, çözüm önerilerinin üretilmesi belediye bünyesinde kurulan diğer komisyonlar ile işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışmak, faaliyet konuları ile ilgili Bodrumda kurulmuş olan oda, dernek, vakıf, kooperatif ve kamu tüzel kişilikleri ile gerekli görüşmeleri yapmaktır.” şeklinde belirlendi.

Tespit edilen çalışma yöntemi sonrasında;

  • Esnaf sorunlarının çözümü ve iş birliği için Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Deniz Ticaret Odası, Müstakil İş Adamları Derneği, TÜRSAB ile toplantı yapılması için gerekli organizasyonun yapılması.
  • Bodrum Belediyesi ve BODER ortaklığı ile Bodrum merkez liman içerisinde Belediyemize ait bir parselde “Turizm Danışma Masası” kurulması için yer gösterilmesi.
  • Diğer toplantılarda Bodrum sınırları içerisindeki diğer mahallelerin sorunlarının tespit edilmesi ve ilgili mahalle muhtarlarıyla toplantılarla çalışma programlarının yapılması.
  • 07.2023 tarihli toplantıda Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası talebinin 1. maddesi gereği Bodrum Sanayi Sitesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için uygun bir yer bulunup otopark yapılması konusundaki yakın mahaldeki belediye mülklerinin ve özel şahıs boş arazilerinin Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce, komisyonumuza ada parsel bazında belirtilmesi.
  • Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneğinin 22 Ağustos 2023 tarihli toplantı tutanağında ifade ettiği Bodrum Belediyesi Başkanlığı önderliğinde Bodrumda bulunan sivil toplum kuruluşları ile “Kent Yönetimi Toplantıları” yapılması için gerekli organizasyonun başlatılması.
  • Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 18.07.2023 tarihli toplantı tutanağındaki 2 nolu talebine istinaden yarımada bazında sanayilerin daha modern bir görüntüye kavuşturulması için yönetim kurulu olmayan sanayi sitelerine ada bazında yönetim kurulu ve yönetim planı oluşturulması için Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile ortak çalışma yürütülmesinin başlatılması.
  • 18.07.2023 tarihli toplantı tutanağındaki Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 7 nolu talebine istinaden işgaliyeler ve meydan estetiğinin çalışmasının yapılmasıyla ilgili İşgaliye Komisyonu, Estetik Komisyonu ve esnaf odası temsilcisinin de katılımı ile ortak toplantı yapılması.

Konuları hakkında alınan kararlarla toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.