arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3248
EURO
34,6359
ALTIN
2.414,43
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

HÜLYA GÖKYÜREK İLE CAHİT CEM’İN ORTAK SERGİSİ HGC ART GALERİDE…

HÜLYA GÖKYÜREK İLE CAHİT CEM’İN ORTAK SERGİSİ HGC ART GALERİDE…
29 Mayıs 2017 09:02
A+
A-

Fotoğrafla Ebruyu birleştiren farklı bir teknikle çalışmalar yapan Hülya Gökyürek ile Suluboya sanatçısı Cahit Cem’in “Artan Aşk-2” Ebru-Suluboya Sergisi 2 Haziran Saat 18:00’de HGC Art Gallery’de açılacak. Sergi 12 Hazirana kadar görebilir.

Haber: Erol Ünal

FOTOĞRAFLA EBRUYU BİRLEŞTİREN EBRU SANATÇISI HÜLYA GÖKYÜREK 

Hülya Gökyürek sergide fotoğraf üzerine ebru çalışmalarını sergiliyecek. Geleneksel ebru sanatında Battal Ebru, Gelgit Ebru, Şal Ebru, Serpme Ebru, Taraklı Ebru, Dalgalı Ebru gibi tarzları yeni bir çağdaş sanat anlayışıyla harmanlayan sanatçı bu alanda farklı çalışmalara imza atıyor. Kendi çektiği fotoğraflar üzerine uyguladığı klasik ebru tarzlarıyla bu sanata yeni bir boyut kazandırma yolunda ilerliyor.

Hülya Gökyürek 1957’de Ankarada doğdu. Lisede okurken sanata olan ilgisi onu resim yapmaya yöneltti. Lise yıllarında resim yarışmalarına katılarak dereceler elde etti. Sonraki yıllarda ressam Sabri Akça’dan resim dersleri alarak akrilik resim üzerine yoğunlaştı. Bir süre sanat danışmanlığı yaptı. Birçok ressam ve heykeltraşla Türkiye’nin değişik illerinde sergi organizasyonlarına katıldı. 2015’da Bodrum’a yerleşerek eşi Cahit Cem ile birlikte uzun süredir hayalini kurduğu sanat galerisi HGC Art Gallery’i Dereköy’de açtı. Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden alanında en iyi olan sanatçıları Bodrumlu sanatseverlerle buluşturan HGC Art Gallery sanata ve sanatçılara destek vermeyi misyon edinmektedir. Son yıllarda ebru sanatına yönelen sanatçı fotoğrafla ebruyu birleştiren farklı bir teknk ile çalışmalarını Bodrum’da sürdürmektedir. Hülya Gökyürek 2016’da Gümüşlük Sanat Evi’nde Ebru Sergisi, 2015’de HGC Art Gallery’de ve Lvzz Hotel’de Artan Aşk Sergisini açtı.   HGC Art Gallery’de Kadın ve Güç Karma Sergisine,  2014’de İstanbul Lütfi Kırdar Sargi Salonu’ndaki Nişart Gallery’deki sergilere katıldı.

KENDİNE ÖZGÜ TEKNİK GELİŞTİREN SULUBOYA SANATÇISI CAHİT CEM

Cahit Cem sergide suluboya eserlerini sergiliyecek. Cahit Cem İstanbul’da doğdu.1974’de Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.  Mesleki çalışmalarıyla birlikte tam zamanlı olmasa da resim yapmak her zaman uğraşları arasında yer aldı.  Çeşitli malzemeler kullanarak resim yapmaya başlayan Cahit Cem tam zamanlı resim çalışmaya başlamasıyla birlikte yalnızca suluboya resim yapmaya yöneldi. Suluboyada daima farklılıklar yaratmaya çalışan sanatçı, düşündüklerini fantastik bir anlatımla kağıtlara suluboyanın büyüsüyle aktarmaya çalışmaktadır. Kendine özgü bir teknik geliştirip çalışmalarında hep farklılığı arayan isim olmaya çalışmaktadır. Konuyu kağıda çizmek yerine düşüncelerinde oluşturup çizmeden renklerle resmi oluşturma yolunu seçmiştir.

Birçok kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan Cahit Cem’in yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda eserleri vardır. Suluboya ressamları grubu üyesidir. 2005’dan beri çalışmalarını tam zamanlı olarak Bodrum’da devam ettirmektedir. 2015 yılında eşiyle beraber HGC Art Gallery’i Bodrum Dereköy’de hayata geçiren Cahit Cem sanatsal faaliyetlerini burada sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.