arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3783
EURO
34,7262
ALTIN
2.406,89
BIST
10.086,07
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

HENTBOL’DE SKANDALA 8 SAAT…

HENTBOL’DE SKANDALA 8 SAAT…
12 Temmuz 2019 10:12
A+
A-

Yalıkavakspor bugün mesai bitimine kadar lige başvuru bedelini yatıramazsa, Bodrum’u Türkiye Kadınlar Süper Liginde temsil etme hakkını kaybedecek.

12-13 Yıldır verdiği mücadeleyle Türkiye Hentbol Liglerinin en üst seviyesinde Bodrum’u temsil etme başarısını yakalayan Yalıkavakspor’un başka bir deyişle Denizin Kızları’nın durumu bu…

Başvuru bedeli 50 Bin Lira… Süper lig takımlarının yaklaşık bir deplasman bedeli… Komik değil mi?

Tamda yeni siyasi dönemle umutlandığımız bu süreçte karşımıza çıkan bu durumu anlamak, sindirmek oldukça güç.

Geçtiğimiz hafta Heredot Kültür Merkezinde Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen spor panelinde Bodrum’da spor konusunda yaşanan sorunları ve çözüm öneriler masaya yatırılmıştı. Yapılan konuşmalar, kaynakların çok dengesiz dağıtıldığı ve sporun yönetilemediği konuları üzerinden odaklanmıştı.

Diğer taraftan paneli izleyen spor insanlarını rahatsız edecek şekilde konuşmaların futbola odaklanması panelin dikkat çeken konuları arasında yer almıştı. Toplantı nedeniyle bir araya gelen spor insanları da verilen arada ve toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmelerde konunun futbol etrafında dönmesinden duydukları rahatsızlıkları ifade etmişlerdi.

Bodrum’da sporu son 10 yıldır derinlemesine izleyen bir spor insanı olarak sporun birçok sorununu yakından bilirim ve takip ederim.

Spor panelinde Bodrum’da hentbol sporunun ilk ve tek temsilcisi olan Yalıkavakspor’un Başkanı Mehmet Esen ile geçmiş sezonları ve yeni sezonu değerlendirme fırsatı da bulmuştuk.

Görüşmemizde süper lig maliyetlerinin kulübü zorladığını ve bu sene lige katılma bedelini bile bulmakta zorlandıklarını ifade etmişti. Konuyu gerek belediye gerekse de belediye meclis üyelerinin oluşturduğu spor komisyonu ile paylaştıklarını ve destek istediklerini ifade etmişti. Son başvuru gününün 12 Temmuz olduğunu zamanın daraldığını sıkıntılı bir şekilde belirtmişti Başkan Esen.

Günün her anında sporu gözünün önünde tutan biri olarak son başvuru günü aklıma gelince dün gece Mehmet Esen’i aradım. Sorunun halledilememe ihtimali aklımın ucundan dahi geçmeden.

Ama durum hiç de öyle değildi. Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligine başvurma süresine bir iş günü kalmıştı ve maalesef ki 50 bin Liralık başvuru bedeli bulunamamıştı. 2018-19 sezonunun mali yükünü sırtından yeni atan Başkan Esen ve yönetimi anladım ki bu işin altından kalkamayacak.

Benim süreçten ve Başkan Esen’in konuşmalarımdan anladığım, durumun hassasiyetini kimsenin algılamamış olması. Durumun detayları hakkında bilgi sahibi olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve belediye spor komisyonun bu konuda çözüm üretememesi, çaresiz kalması da spor kamuoyunun anlayabileceği bir şey değil doğrusu…

Süper lig süresince Bodrumspor’un antrenörüne ödenen bedele yakın bir ekonomiyle Bodrum markasını Türkiye hentbol süper liginde temsil eden Yalıkavakspor, lige başvuru bedelini ödeyememesi durumunda bırakın süper ligde oynayamama halini, sezonu kapatacak.

Yalıkavakspor’un buradan Bodrum sporuna ve Türk hentboluna yaptığı katkıları yazarak, sorumluluk hatırlatmayacağım. Yaşanmasını düşünmek bile istemediğim bu durumda payı olacak erk sahibi olanlar gerekli değerlendirmelere maruz kalacaktır zaten.

Neyin ve kimin adına derseniz? Bu başarılı sonucun ortaya çıkmasında payı olan tüm spor insanlarının emekleri adına…

Dönelim tekrar geçtiğimiz günlerde panelin yarattığı spor ruhuna…

Paneli yöneten, soruları cevaplayan ve sorunları irdeleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yaptığı konuşmalardan Bodrum’u elit liglerde temsil eden kulüplerin sorunlarına ve taleplerine çok daha hassas davranacaklarını ifade etmişti.

Başkan Aras’ın yaptığı tespitler içerisinde sporda geriden gelen yöntemleri değil, başarı odaklı ve sonuçlu sportif hareketleri destekleyeceklerini de ifade etmişti.

Panelde edilen lafların havada kalmaması, vücut bulması için bugün son iş günü…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.