arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

GELEN TEPKİLERE AYDEM’DEN AÇIKLAMA GELDİ..

GELEN TEPKİLERE AYDEM’DEN AÇIKLAMA GELDİ..
4 Şubat 2019 21:32
A+
A-
Bodrum’da da Türkiye genelinde Ulusal Elektrik tarifelerinin uygulandığı ifade edilen açıklamada, Ulusal Elektrik tarifelerinin ve faturalardan alınan birim bedellerinin EPDK tarafından bütün Türkiye’de ve Ege bölgesinde aynı şekilde uygulandığı belirtilerek, Aydem’in bu konuda herhangi bir keyfi uygulamasının söz konusu olmadığı ifade edildi. 

AYDEM, son zamanlarda müşterilerinin yüksek faturalarla ilgili itirazlarına yönelik olarak şu açıklamalarda bulundu:  “Elektrik satışında uygulanacak fiyatlandırma esasları 4628 Sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 4/2 maddesi ve 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunun 17/1 maddesi ile verilen yetkiye istinaden Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (“EPDK”) belirlenmektedir. Elektrik tüketim faturaları, gerek Aydem’in faaliyet gösterdiği Aydın, Denizli ve Muğla illerinde gerekse ülke genelinde, yürürlükte olan mevzuat gereği ve EPDK tarafından üçer aylık periyotlar halinde belirlenen, Ulusal Tarifede yer alan elektrik satış fiyatlarına göre düzenlenmektedir.  İçinde bulunduğumuz kış aylarındaki hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında ve geçmiş yıllara göre çok daha soğuk bir kış mevsimi bölgemizde yaşanmaktadır. Hissedilen bu soğuk karşısında ısınmak için daha fazla ısıtıcı kullanılması, elektrik tüketim miktarında artışa sebep olmaktadır. Bunun sonucunda ise müşterilerimiz yüksek tutarlı faturalar ile karşılaşmaktadırlar. Müşterilerimizin artan tüketimi dışında ödeme yapılacak fatura tutarını değiştirecek bir etken bulunmamaktadır.
Son zamanlarda, müşterilerimiz Müşteri İlişkileri Merkezleri’mizi ziyaret ederek veya İletişim Merkezi’mizi arayarak fatura itirazlarında bulunuyorlar. Gelen itirazlar titizlikle incelenmekte, ölçü devresinde kontroller yaptırılmaktadır. Ancak düzenlenen faturalarda her hangi bir hata tespiti bulunmamıştır. Gelen şikâyetlerin büyük bir çoğunluğu, elektrikli soba, klima, katalitik vb. elektrikli ısıtıcılar ile ısınma ihtiyacını karşılayan müşterilerimizden gelmektedir.  Faturasında bir hata olduğunu düşünen müşterilerimizin en yakın Müşteri İlişkileri Merkezlerimize başvurması halinde ilgili sayaçlar tarafımızdan titizlikle kontrol ettirilecektir.Size en yakın Müşteri İlişkileri Merkezini www.aydem.com veya 0850 800 0 186 nolu İletişim Merkezimizden öğrenebilirsiniz.”
Faturalarda yer alan dağıtım bedeli ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada ise “Dağıtım bedelinin belirlenmesi Elektrik Dağıtım veya Perakende Satış Şirketlerinin yetkisinde değildir. EPDK, hizmetin kaliteli bir şekilde karşılanması ve verimliliği de dikkate alarak dağıtım bedelini belirler ve ilgili şirketler belirlenmiş olan bu tarifeyi uygularlar. Dağıtım bedeli, elektrik faturasının dağıtılması bedeli değildir. Elektrik sayacının okunması bedeli de değildir. Dağıtım bedeli, ülkemize has bir bedel değildir. Elektrik ile ilgili tüm faaliyetinin yürütüldüğü her ülkede maliyetin bir unsurudur” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.