arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4498
EURO
34,6405
ALTIN
2.384,25
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

DENİZİN KIRÇİÇEKLERİ BODRUM’A DÖNDÜ…

DENİZİN KIRÇİÇEKLERİ BODRUM’A DÖNDÜ…
3 Temmuz 2018 07:57
A+
A-

Kırçiçeği desteğiyle “Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganıyla Akdeniz’de yelken açan 4 denizci kadın, 44 günlük yolculuklarını Kabotaj Bayramı’nda tamamladı. Denizin Kırçiçekleri, Bodrum’da coşkuyla karşılandı.

Denize ve yelkene gönül veren dört kadından oluşan “Deniz Tutkusu Seyirde” ekibi Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer ve Ferda Volkan’ın Kırçiçeği desteğiyle çıktıkları barış yolculuğu mutlu sonla bitti. Bodrum Milta Marina’dan başlayan, Türkiye’nin tüm Akdeniz kıyılarını kapsayan ve 12 Haziran’da Kıbrıs-Girne’ye ulaşan 4 Kadın, 44 günde bin 430 Deniz Mili yol yaptı. 23 limana uğrayan ekip, rotayı zamanında ve eksiksiz bitirdi. Deniz Tutkusu Seyirde ekibine seyir süresince dönüşümlü olarak 28 kadın da destek verdi. Uğranılan limanlarda büyük ilgi gören ekip, yolculukla ilgili yaşadıklarını anlatan sunumlar gerçekleştirdi. 13 Haziranda Girne’de yolculukla ilgili açtıkları fotoğraf sergisi ise büyük beğeni gördü.

Deniz Tutkum Seyirde ekibi, 44 gün süren yolculuklarını 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Bodrum Milta Marina’ya giriş yaparak tamamladı. Coşkuyla karşılanan ekip adına konuşan Kaptan Neşe Hasipek, kadının sosyal hayatta ve iş hayatındaki yeri kadar deniz hayatında ve spor hayatında da yeri olduğuna dikkat çekti. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek hedefiyle yola çıktıklarını ve ekip üyelerinin 50 yaş üstü kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Hasipek, “Tüm kadınlara seslenmek istiyoruz, ‘Biz bunu yapabiliyorsak, siz neler neler başarabilirsiniz’  Amacımız barış. Çünkü dünyaya barış geldiğinde her şey daha güzel olacak” dedi.

DÜNYANIN EN GÜZEL ARMAĞANI

Deniz Tutkusu Seyirde ekibini Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş ve Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş karşıladı. Genel Müdür Meryem Dilşad İpbaş  “Deniz, hiçbir hatayı affetmez ve böylesine zorlu bir yolculukta 4 cesur kadın,  gittikleri 23 limana bu dünyanın en güzel  hediyesi, en güzel duygusu ve en güzel talebini götürdü. Onların yükü sevgi ve barıştı, her limana bu duygularla gittiler ve büyük ilgi gördüler. Üstelik bu yükü kadınların götürmesi çok daha büyük anlam taşıyor. Denizler, kadını sever. Kadın da denizi sever. Denizin Kırçiçekleri artık hem barışın hem de Türk kadının neleri yapabildiğinin sembolü oldu. Kendilerini gönülden kutluyoruz” diye konuştu.

ROTA

19 Mayıs 2018’de Bodrum’dan yelken açan Deniz Tutkusu Seyirde; Datça, Marmaris, Göcek, Fethiye, Kalkan, Kaş, Kekova, Finike, Kemer, Antalya, Gazipaşa, Anamur- Bozyazı, Aydıncık, Taşucu, Mersin, Karataş, İskenderun, Kıbrıs Karpaz, Kıbrıs Girne, Side ve  Palamutbükü gibi liman ve marinalara giriş yaptı.

BODRUM’DA ÇİFTE SERGİ

Yurtta Barış Dünyada Barış seyrinin ikinci fotoğraf sergisi ise 16 Temmuz’da Turgutreis D-Marin’de, üçüncü sergi ise 6 Ağustos’ta  Bodrum Hakan Aykan Sanat Galerisinde açılacak.

YENİDEN YELKEN AÇACAKLAR

Geçen yıl 70 günde 3 Deniz, 3 Ülke gezip, Adriyatik’e de yelken açan Deniz Tutkusu Seyirde ekibi, kısa süre sonra 30. Bodrum Cup yarışlarına kendi tekneleriyle misafir olarak katılacak. Ayrıca Yunan Adalarına yönelik bir seyir yapacak ekip,  burslu okuyan 4 kız öğrenciyi her ay teknelerinde misafir ederek, onlara deniz yaşantısını ve yelken yapma fırsatını tattıracak. Ekip, 19 Mayıs 2019’da Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı kapsamında Samsun’a yelken açacak.

Şule Kükrer, Neşe Hasipek, Meryem Dilşad İpbaş,  Ferda Volkan ve  Ceyda Güleçyüz  44 günlük yolculuk sonrasında kadınlara seslenerek, “Biz bunu yapabiliyorsak, siz neler neler başarabilirsiniz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.