arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Deniz Müzesinden Hafta Sonu Atölyeleri…

Deniz Müzesinden Hafta Sonu Atölyeleri…
18 Kasım 2021 10:11
A+
A-

Bodrum Deniz Müzesi, 2021 – 2022 yılı öğrenci programları kapsamında hafta sonu atölyelerini başlatıyor.

Arena Bodrum Haber – Çocuklar ve müzeler arasındaki bağı arttırmak, müze ve müze koleksiyonlarının bilinirlik derecesini yükseltmek ve sanatı ulaşabilir kılmak amacıyla başlatılan atölyelerde birbirinden farklı çalışmalar yer alıyor.

“Çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini destekliyoruz” başlığı ile yola çıkılan projede hafta sonları çocuklar farklı etkinliklerle Bodrum Deniz Müzesi’nde buluşacak. 6 yaşından 18 yaşına kadar tüm çocukları kapsayan etkinliklerde çocuklar hem eğlenecek hem de el becerilerini geliştirecek.

Aralık ve Nisan ayları dâhil olmak üzere 5 ay boyunca devam edecek olan programda her Cumartesi günü etkinlikler tekrarlanacak.

“Tak Takıştır Atölyesi”, “Yaratıcı Nakış Atölyesi”, “Müze Çantada Atölyesi” ve “Küçük Ressamlar Atölyesi”nin yer aldığı ücretli etkinliklerde müze ve müze koleksiyonlarının bilinirliğinin arttırılması ve çocukların sanat gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.

Etkinlikte kullanılacak malzemeler Bodrum Deniz Müzesi tarafından temin edilecek ve katılım için etkinliğe en az beş gün kala kayıt yaptırılmış olması gerekecek. Atölyeler, Zeynep Yeşiltuna ve Serdar Düşünceli’nin eğitmenliği ile gerçekleştirilecek.

Her atölye içinde, çocukların katılım durumlarına göre yaş gruplamaları oluşturulacak. Etkinliklerin sonrasında ücretsiz müze gezisi yapılarak çocukların kurumla olan ilişkilerinin ve bağlarının güçlendirilmesi desteklenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.