arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3793
EURO
34,6542
ALTIN
2.395,33
BIST
10.057,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

KÖYLÜYE RÜŞVET: ÇEVRECİLERE HABER VERMEZSENİZ SİZDE PAY VERİRİZ…

KÖYLÜYE RÜŞVET: ÇEVRECİLERE HABER VERMEZSENİZ SİZDE PAY VERİRİZ…
17 Şubat 2019 19:14
A+
A-

Bodrum’un ender kalan bakir koylarından Kargıcak’ta zeytin ve ardıç ağaçlarını kesenlerin arkasında Ankara’mı var yoksa Katarlılar mı? Köylüye ‘aman çevreciler duymasın’ diyerek rüşvet teklif edenler kim? Çevreciler Kargıcak için harekete geçti. Küdür, Kissebükü, Gündoğan’dan sonra bir hukuk savaşı da Kargıcak Koyu için başlatılıyor…   

Bodrum çevrecileri, Bodrum’un en bakir koylarından Kargıcak’ta başlatılan ağaç kıyımı için harekete geçti. Kent Konseyi Ekoloji ve Bodrum Kimliği Grubu öncülüğünde bugün Kargıcak’a giden çevreciler ve duyarlı vatandaşlar, birkaç gün önce bölgede başlatılan ağaç kesimini protesto ederek Bodrum’un 1. Derece Doğal SİT alanı olan bölgesini yapılaşmaya açmak isteyenlere karşı hukuk savaşı  başlatacaklarını duyurdular.

KENT KONSEYİ EKOLOJİ VE BODRUM KİMLİĞİ GRUBUNA SİYASİLERDEN DESTEK

Bugün öğle saatlerinde Yalıçiftlik’teki Kargıcak Bükü’ne giden Bodrum çevrecilerine, Bodrum’da faaliyet gösteren STK’lar, meslek odaları ve yöre halkının yanı sıra CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan ile İYİ Parti Adayı Mehmet Tosun da destek verdi. Kargıcak Koyu’nda basın açıklaması yapan Bodrum Kent Konseyi Ekoloji ve Bodrum Kimliği Grubu sözcüsü Çiğdem Erko, birkaç gündür koyda yaşanan gelişmeleri paylaşarak hukuk mücadelesi başlatacaklarının sinyalini verdi.

KÖYLÜLER NÖBET TUTMAYA BAŞLADI…

10 Şubat tarihinden bu yana ağaç katliamı ve arazi yağması başlayan 1. Derece SİT alanı Kargıcak’a, minibüslerle işçi getirildiğini haber alan Bodrum çevrecileri durumu Kaymakamlığa bildirdi. Kaymakamlık, jandarmayı bilgilendirdi ve bölgedeki ağaç kesimi durduruldu. İşçilerin Milas’tan getirildiğini haber alan Bodrum çevrecileri, olayın peşine düşerek araştırmaya başladı. Yöre sakinlerinin nöbet tutmaya başladığı bölgede bir basın açıklaması düzenleyen çevreciler, “Bunun arkasında aracılar olduğunu öğrendik. Ankara’dan yönlendiriliyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra bu kişileri deşifre edeceğiz” dediler.

Grup adına konuşan Çiğdem Erko, ağaç kıyımı yapan üç aracı ismi tespit ettiklerini belirterek, “Bu isimleri kaymakamlığa bildirdik. İsimler bizde. Olay savcılığa intikal ettiğinde herkes öğrenecek.” Diye konuştu. Bölgeye gelenlerin köylülere “Yardımcı olursanız ve olayı çevrecilere duyurmazsanız size de pay vereceğiz” dediklerini anlatan Erko, “Kaptan Mehmet Pehlivan’ın suç duyurusunda bulunmasıyla olayı öğrenmiş bulunuyoruz. Jandarma Perşembe günü kıyımı durdurdu ve sorumlulara ceza kesti. Akabinde bu insanlar bir daha burada görünmedi. Ama her şey bitmedi.” İfadelerini kullandı.

1. DERECE DOĞAL SİT ALANINDA KIYIM…

Bölgenin hem ormanlık alan hem de 1. derece doğal SİT alanı olduğunu hatırlatan Erko, sözlerini şöyle sürdürdü:
“250 dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Zeytin ve ardıç ağaçları var. Ufak tefek tapulu araziler bulunuyor. Burası, doğanın çok önemli bir parçası. Ağaçları kestiğiniz zaman, seller yaşıyorsunuz. Bunu Bodrum’da hepimiz son yıllarda görüyoruz. 90’lı yıllarda başlayan iklim değişikliği sürecini biz yaşıyoruz. Dolayısıyla önce doğa diyoruz. Bu arazi kimseye ait değil. Biz pazartesi gününden sonra suç duyurularını yapacağız. Karşımızda şu anda muhatap yok. Orman Bölge Müdürlüğü haberim yok diyor. Ama aldığımız duyum, işçileri yönlendirenin Ankara kaynaklı olduğu yönünde. Bizler Anayasadan gelen yurttaşlık hakkımızla, anayasamıza sıkı sıkı sahip çıkmalıyız. Elimizde kalan son kale bu. İstediğimiz yargı kararları çıkmasa da haklarımıza sahip çıkmak durumundayız. Burası hepimizin.El ele vermeliyiz. Tüm siyasi şahsiyetlerle, idari yönetimlerle, STK’lar, dernekler ve meslek odalarıyla Bodrum’umuza sahip çıkmak durumundayız. Tabii ki köylülerimizle. Onlara sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar olmazsa biz burada olmazdık. Biz önümüzdeki yerel seçimlerden sonra yerel idareyle el ele çalışmak istiyoruz. Kim gelirse gelsin, biz onlardan bizimle birlikte çalışmalarını talep ediyoruz.”

“Olayın hukuki boyutu hakkında bilgi veren Avukat ve çevreci aktivist Mehmet Çilsal da Kargıcak koyunun da içinde bulunduğu bölgenin, 2018’de Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlanarak askıya çıkarılan bir alan olduğunu belirterek, “O plana hiçbir itiraz olmamıştır. Bu plan, bir turizm yatırımı geleceğinin işaretini vermiştir. Bunu destekleyen bir diğer belge de 1/ 25 binlik yarımada çevre düzen planıdır. Bunu yapma yetkisi Muğla’daydı. Artık bu planlar da yerel yönetimlerin elinden alındı. Sahil kıyıları turizm merkezi olarak gösteriliyor burada da. Oysa burası 1. Derece SİT bölgesidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.