arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4785
EURO
34,7160
ALTIN
2.407,01
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

BODRUM’DA 1 METRELİK IGUANA PANİĞİ

BODRUM’DA 1 METRELİK IGUANA PANİĞİ
21 Aralık 2018 18:04
A+
A-

Bodrum’un Göltürkbük mahallesinde yaklaşık 1 metrelik  dev iguana bulundu! Göltürkbükü’nün çamlık orman arazisinde dolaşmaya çıkan Özcan Keleoğlu, yaklaşık bir metre boyunda bir iguana ile karşılaştı.

Yaratığı görünce hayrete düşen Keleoğlu hemen Göltürkbükü Muhtarı Musa Göze’ye haber verdi. Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı ile irtibata geçen muhtar Göze ve damadı Özcan Keleoğlu, iguananın zarar görmeden yakalanmasını sağladı. Hayvan barınağına getirilen iguana, sağlık muayenesinden geçirildi. Muğla’daki yetkililere haber verildiğini söyleyen barınak yetkilileri, bu boyutta bir iguanaya daha önce rastlamadıklarını belirttiler.

Barınakta görevli Veteriner Hekim Buse Esra Erkuşöz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yetişkin bir iguana, dişi mi erkek mi onun ayrımını açıkçası bilmiyorum. Göltürkbükün’de bulunmuş vatandaşlar tarafından, birimimize haber verilmiş. Buraya getirildi, şimdi vücut sıcaklığını dengelememiz lazım çünkü bunlar sıcak iklim hayvanları. Normalde optimum koşullarda 26 derecede yaşamaları lazım. Şimdi ona daha uygun bir alan İguananın yetişkin olduğunu ifade eden Erkuşöz, “Vücut sıcaklığını dengelemeye çalışıyoruz. Normalde 26 derecelik ortamda yaşaması lazım. Ona uygun bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Bu hayvanların evde bakılması uygun değil.” diye konuştu. Hayvanın bir evde bakıldığını düşündüklerini aktaran Erkuşöz, hayvanla baş edemedikleri için sahibinin sokağa atmış olabileceğini de tahmin ettiklerini anlattı. Erkuşöz, hayvanın vücudunda herhangi bir yara veya darp izine rastlamadıklarını ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.