Türkiye’nin Gerçeği Panelinde, Bodrum Yarımadası ve Ege Bölgesinde yaşanan depreme ilişkin bilim adamlarınca yapılan gözlemler neticesinde elde edilen bulgular değerlendirildi.
Bölgenin deprem riski ve yapılaşma konusunda bilim camiasını ve toplumu daha bilinçli hale getirebilmesine yönelik yapılan bildiri sunumları ise etkinliğin ön plana çıkan ana hedeflerinden biri oldu.
Türkiye’nin Gerçeği Anadolu Üniversitesi’nde Mercek Altına Alındı…
Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı 4.UDMSK, ulusal ve uluslararası düzeydeki katılımcıların bildiri sunumlarıyla ikinci gününde de tüm hızıyla devam etti.
Konferans kapsamında düzenlenen “Bodrum-Kos Depremi ve Tsunami” panelinde; İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Eser Çaktı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kıyı ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş bildiri sunumlarını gerçekleştirdi. Panelde, Bodrum Yarımadası ve Ege Bölgesinde yaşanan depreme ilişkin bilim adamlarınca yapılan gözlemler neticesinde elde edilen bulguların, ilk elden bilim camiasına aktarılması ve katılımcılar tarafından tartışılması etkinliğin, alana sağladığı önemli katkılar arasında yer aldı. Bölgenin deprem riski ve yapılaşma konusunda bilim camiasını ve toplumu daha bilinçli hale getirebilmesine yönelik yapılan bildiri sunumları ise etkinliğin ön plana çıkan ana hedeflerinden biri oldu.
Yer bilimcileri ve deprem alanında araştırmalarını sürdürmekte olan genç araştırmacıları teşvik amacıyla yapılan organizasyon kapsamında ayrıca yer bilimleri alanında, ülkemizdeki mevcut eğitim ve istihdam politikalarına yönelik girişimlerin artarak ve genişletilerek sürdürülmesi, 4. UDMSK Düzenleme Kurulunca değerlendirildi. T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İrfan Keskin ise geliştirilen bilişim sistemlerinin kullanımında insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerek, Anadolu Üniversitesinin bu konudaki girişimlerini takdirle izlediklerini ve kurumsal katkılarının da artarak devam edeceğini belirtti. 294 bildiri sunumun yapılacağı 4.Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nın kapanışında ise genç araştırmacılara en iyi sözlü ve poster sunum ödülleri takdim edilecek.