arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

BODRUM GASTRONOMİ DERNEĞİ TÜM ÜLKEDE ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDİYOR…

BODRUM GASTRONOMİ DERNEĞİ TÜM ÜLKEDE ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDİYOR…
23 Şubat 2019 19:02
A+
A-

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği nin organize ettiği etkinliklerden biri de Patnos Selahaddini Eyyubi Fen Lisesi’nde gerçekleşti.  “Patnos Gastronomi Şenliği” adıyla gerçekleştirilen yöresel yemek ve tatlı yapma yarışmasında, 5-8 yaş aralığındaki 50 öğrenci mutfağa girdi.

“Yöresel yemeklerimizi öğreniyoruz” sloganıyla düzenlenen yarışmada hünerlerini sergileyen minik aşçılar, en iyi yöresel yemeği ve yöresel tatlıyı yaparak derece elde etmeye çalıştı. Guruplar halinde mutfağa girerek yöreye özgü yemek ve tatlıları yapan minik eller, aileleri ve katılımcılarca da ilgiyle izlendi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada dereceye girenlere aşçı kepleri takılıp çeşitli hediyeler verildi. Patnos Kaymakamı Ümit Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin çok güzel olduğunu anlatarak, “Çocuklarımıza gıda ve sağlıklı beslenme bilincini yerleştirmek için burada bulunuyoruz.

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal etkinlikler güzel ilçemizde artarak devam edecek. Bunlar sosyal hayatın canlanması, çocuklarımızın, gençlerimizin bilinçlenmesi için çok önem taşıyan aktiviteler.” dedi. Gülşen Coşanöz ise bu tür bir yarışmanın örneği olmadığını vurgulayarak, “Bugün dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. 5-8 yaş arası çocuklar her şeyi kendileri hazırlayarak muhteşem yemekler yapıyor.” ifadesini kullandı.Gülşen Coşanöz, amaçlarının Patnos’un yöresel yemeklerini öne çıkartarak, çocukların bunu sahiplenmesine aracılık etmek olduğuna dikkati çekti. Programa, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.