arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum Belediye Meclisi günah çıkardı..

7 Ekim 2023 20:49
A+
A-

Bu ülkenin en çok ihtiyacı olduğu konuların başında, CHP’nin kodlarına biran önce dönmesi geliyor bence..

Bilimsel temellere dayalı siyasi rekabetin, yüksek oranda toplumsal fayda yaratacağı düşüncesiyle; kaliteli muhalefet kaliteli iktidarı, kaliteli iktidar kaliteli devleti, kaliteli devletin de mutlu vatandaşın oluşmasına hizmet edeceği inancındayım.

Başka bir ifadeyle kaliteli bir muhalefet olamazsan, iktidar yüzü göremezsin de diyebiliriz..

Bu yüzdendir ki, CHP Bodrum Örgütü’nün, Tuna Işın’la başlayan kodlarına geri dönme hareketi dikkatle izleniyor.

Başkan Işın’nın ekibiyle birlikte uygulamaya aldığı ve örgüt genelini kucaklayan doğru strateji, yüksek enerji ve şeffaflık ilkeleri Bodrum ve Muğla siyasetinde karşılık bulmaya başladı.

CHP Bodrum Örgütü’nün ortaya koyduğu performansın Muğla genelindeki ilk sonucu, il başkanlığı seçiminde alındı.

Bodrum Örgütü; desteklediği Zekican Balcı’ya kazandırırken, 25 kişiden oluşan mavi liste yönetiminde de 5 yöneticisiyle yer buldu.

Diğer taraftan kürsünün hemen altından büyükşehrin basın çalışanlarının ve memurlarının attığı sloganlar da kayıtlarda yerini aldı.

Sanırım Muğla anladı; kimler Osman’ın kimler örgütün insanı..

CHP Muğla İl Kongresinde dikkatimi çeken diğer bir durumda; gündemini tek adam eleştirileri üzerine kuranların, günün sonunda cellatlarına olan aşkını dolu dolu nasıl yaşadıklarını gözlemlemek oldu.

***

CHP Bodrum Örgütü’nün Bodrum özelinde başka bir performansını da Sazköy “eko turizm amaçlı” kişiye özel uygulama imar planının meclis gündemine yeniden gelmesiyle yaşadık.

Bodrum İlçe kongresi öncesinde Başar Bıyıklı ve Ahmet Aras’ın baskısı sonucunda bir kısım meclis üyelerinin de oldubittiye getirdikleri Sazköy konusunda ortaya koyduğu duruşu, Ekim ayı meclisinde ete kemiğe büründüren yeni Başkan Tuna Işın, CHP hanesine bir artı daha yazdırdı.

Bodrum Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısı sonrasında “Oldubittiye getirilen Sazköy şimdide hasır altı mı edilecek?” başlığı altında yazdığım köşe yazımda;

CHP Grup Sözcüsü Emre Köroğlu tarafından önce okunmak sonrasında da gündeme alınması için oylanmasını isteyeceği önergenin, Meclis Başkanı Ahmet Aras tarafından reddedildiğini ifade etmiştim.

Başkan Aras’ı da, “belediye başkanlık deneyimlemesinin her günü, ayrı bir gündem konusu olmaya devam ediyor” cümlesiyle de eleştirmiştim.

Hafıza problemi olan Bodrum’un sorunu unutmadan gündeminde tutması için geçen bir aylık süreçte etkileşimi sağlamaya çalıştık.

İş insanı ve meclis üyesi Uğur İlhami Özden tarafından Sazköy’de yapılmak istenen ve geçen Ağustos 2023 ayı meclis toplantısında oldubittiye getirildiğine inandığımız “eko turizm amaçlı” kişiye özel uygulama imar planı, Ekim ayında tekrar meclis gündemine alındı.

Bu konuya hassasiyet gösteren tüm meclis üyelerine teşekkürü borç biliyorum.

Meclis toplantısı öncesinde belirlenmiş gündeme ek madde olarak alınan önerge CHP Grup Sözcüsü Emre Köroğlu tarafından okundu.

3 Sayfadan oluşan önergenin gerekçelerinin sonuç ve talep bölümünde, 05.10.2020 ve 120 sayılı meclis kararının dahilinde karar alınması istenildi.

Gündeme alınması istenilen önergenin altındaki imzaların sahipleri de;

İbrahim Emre Köroğlu, Mustafa Coşkun, Özden Baysal, Banu Özberk, Mustafa Cortoğlu, Numan Cömert, Emel Çakaloğlu, Uluç Tezer, Aşkın Parlak, Yunus Aslanparçası ve Cafer Doğan oldu.

MHP’li meclis üyeleri olan Bahattin Kul ve İsmail Karaşehirli‘nin çekimser oy kullandığı önerge, CHP ve İyi Partili üyelerin tamamının evet demesi sonucunda oy çokluğuyla gündeme alındı.

Bodrum Belediye Meclisi aldığı kararla adeta günah çıkardı..

Bu arada toplantıda mazereti nedeniyle katılmayan “kişiye özel uygulama imar planına” evet oyu kullanan AK Partili Ayşe Kılıç Bozan’ın nasıl oy kullanacağı da benim için merak konusu oldu.

Umarım “Bayındırlık ve İmar Komisyonu” raporunun oylanacağı meclis toplantısında diğer evet oyu verenler gibi tornistan yapar.

Önergenin okunması ve oylanması sırasında CHP’li meclis üyesi Uğur İlhami Özden’in salonu terk etmesi gözlerden kaçmadı.

Gözlerden kaçmayan diğer bir detayda Ağustos ayında ikiye bölünen CHP’li meclis üyelerinin tek vücut olarak önergeye evet oyu kullanmaları oldu.

CHP grubundan 11 imza ile meclise sunulan önergenin sonuç ve talep bölümünde, 05.10.2020 ve 120 sayılı meclis kararına atıfta bulunularak “kişiye özel uygulama imar planının” reddinin yeniden karar olarak inşa edilmesi talebi, Başkan Aras tarafından Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Sonucu merakla bekliyor olacağım.

Önergenin yukarıdaki taleple gündeme alınması için yapılan oylamada evet oyu veren Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkanı Dursun Göktepe’nin ne yapacağı da benim için ayrı bir merak konusu..

Önergedeki talep açık ve net.. Bu talebi haklı bularak yeniden değerlendirilmesini yönünde oy kullanan komisyon başkanı “kişiye özel uygulama imar planı” konusunda yeni bir “olumlu rapor” yazmaz diye düşünüyorum diyelim ve bu konuya da bir dahaki meclis toplantısına kadar ara verelim.

***

Kurumlar; toplumsal fayda yaratacak kararlar, projeler ve tercihlerle yönetilirse, kariyer planlaması için omurga ve duruş bozuklukları yaratacak özel çabalara gerek kalmaz.

Yaşam, bunu verdiği derslerde her zaman gösterdi, gösteriyor.

Siyasi mezarlıklar kendini vazgeçilmez zanneden mevtalar ile dolu..

Zaman zaman hatırlatmakta fayda olacağı düşüncesindeyim.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.