arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Ben adayım.. Bende adayım.. Siz adaysanız bende adayım..

6 Aralık 2023 11:07
A+
A-

Bodrum siyaseti bugünlerde ilginç bir döneme şahitlik ediyor.

Yasa gereği uygun kriterleri taşıyan herkesin yerel yönetimlere aday olabileceği tasarrufunu bir kenarda tutarak ifade edeceğim düşüncelerimi..

Neredeyse sokakta yürüyen herkesin Bodrum Belediye Başkanlığına aday olmak istediği, isteyeceği günler yaşıyoruz.

Bu durum sadece CHP özelinde gerçekleşiyor ve gün geçtikçe ilginç bir hal alıyor.

Yazımı kaleme aldığım an itibarıyla CHP’den Bodrum Belediye Başkan aday adayı sayısı 25, belediye meclis üyesi aday adayı sayısı 124 olarak açıklandı.

Toplam 149 aday adayı.. Tüm zamanların rekoru kırıldı sanırım..

Cesaret edenlerin edemeyenleri adeta gaza getirdiği süreci şöyle ifade etsek yerinde olur..

“Ben adayım.. Bende adayım.. Siz adaysanız bende adayım.. Bekleyin bende geliyorum, bende adayım”

Gerçi CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın yaşanan bu aday adayı enflasyon halini, bardağın dolu tarafına bakarak “bir demokrasi şöleni” olarak tarif etse de, bardağın boş tarafı da başarısız bir dönem sonrasında “örgütün gösterdiği reaksiyon” olduğu düşüncesindeyim.

Çok sesli bir aday adaylığı propaganda döneminin yaşanacağı önümüzdeki günlerde, değerlendirmelere farklı eleştirilerinde ekleneceği kaçınılmaz gibi görünüyor.

***

2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Bodrum Belediye Başkan aday adayı sayısı 8 olmuştu. Tekli sayılarda olan aday adayı sayısı bile o günlerde afaki olarak değerlendirilmişti.

Gerçi dönemim belediye başkanı Mehmet Kocadon ben ilçeden devam edeceğim deseydi, sanırım hiç kimse onun karşısına çıkıp bende Bodrum Belediye Başkanlığı’na adayım diyemezdi..

Zaten 8 başkan aday adayının yarısı; onun yol verdiği, onay verdiği isimlerdi.

Bu dönemde ise herkes cesur yürek.. Peki kim bu cesur yürekler:

Ahmet Aras, Mustafa Saruhan, İbrahim Emre Köroğlu, Ali Öztürk, Özay Kartal, Murat Özyaba, Ummahan Yurt, Deniz Özyıldız, Faruk Ulusoy, Mehmet Özalın, Halil Karahan, Mustafa Kemal Güneri, Ümit Baltutan, Volkan Doğer, Emin Palalı, Cafer Taşkan, Osman Alişiroğlu, Ertuğrul Çetin Özcan, Mine Gültekin, Sevil Ok, Erdinç Okanlı, Ferit Yıldırım, Nurcan Satı, Volkan İlgüz, Gürol İnan.

Aday adayı sayısının fazlalığı tek bir yazıda analitik değerlendirmeler yapmaya imkansız kılıyor. Yola revan olanlara başarılar dileyerek değerlendirmelerimizi önümüzdeki yazılara bırakalım.

***

Bir taraftan yola çıkanlar varken diğer taraftan da yolun sonuna gelenler var tabii ki..

Görev süresi kısa bir süre sonra sona erecek olan Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün’e de el sallayalım köşemizden.

Bugünlerde öğüttüğü insanlarla helalleşmeye başlamış. Emeklilik günlerinde ne yapar bilemiyorum ama kendisine değirmen açmasını önereceğim.

25 yıldır yaptığı siyasette; yol arkadaşlarını ve yolda bulduğu herkesi un ufak eden Başkan Gürün’e yakışan bir meslek olacağı düşüncesindeyim.

Veda yazısında kullandığı dil ve özlü sözleri gülümseyerek okudum. Bir Bodrumlu olarak varsa bir hakkım helal etmiyorum kendisine..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.