arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3707
EURO
34,5517
ALTIN
2.376,25
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

AKIN ÜSTÜNDAĞ: ZEYTİNİ YAĞ İÇİN DEĞİL RANT İÇİN EZİYORLAR…

AKIN ÜSTÜNDAĞ: ZEYTİNİ YAĞ İÇİN DEĞİL RANT İÇİN EZİYORLAR…
8 Haziran 2017 08:58
A+
A-

Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, Meclis gündemine gelen “Sanayinin geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK larda değişiklik Yapılmasına dair Kanun Tasarısı” hakkında bir basın açıklaması yaparak Kanun Tasarısına tepki gösterdi. 

Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, Meclis gündemine gelen “Sanayinin geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK larda değişiklik Yapılmasına dair Kanun Tasarısı” hakkında bir basın açıklaması yaparak Kanun Tasarısına tepki gösterdi. İşte CHP’li Üstündağ’ın açıklaması:

ZEYTİNİ YAĞ İÇİN DEĞİL RANT İÇİN EZİYORLAR…

Şimdiye kadar 6 kez meclis gündemine getirilen zeytinlik alanların tarumar edilmesi ile ilgili kanun yine meclis gündemine getirilmiştir. Bu acele ve paniğin nedeni bir an önce kamuoyunun uyanmasını önlemek, konunun bir oldu bittiye getirilerek zeytinlik sahalarının ve meraların yok edilmesinin önünü açmaktır. Normal şartlarda bir kanunun mecliste görüşülmeye başlaması için gereken 48 saat süre bile beklenmiyor. Meclis raflarında bekleyen ve Anayasal zorunlu süreleri çoktan geçmiş olan 19 adet Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesi varken bunun yerine Zeytinciliği ve meraları yok edecek yasa tasarısını alelacele gündeme getirmek oldukça manidardır. Çıkarılmak istenen yasa zeytinciliğin idam fermanıdır. Zeytini son kez eziyorlar. Ama bu sefer yağını çıkarmak için değil öldürmek için eziyorlar, sıkıyorlar. Zeytin ve Zeytinyağının ne kadar sağlıklı bir ürün olduğu son zamanlarda daha da iyi anlaşılmıştır. Mucizevi ağaç olan zeytin ağacının anavatanı olan Türkiye’de zeytinin idam fermanının yazılacağı hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ancak, AKP gibi ranta dayalı partiler bunu yapabilirdi ve yapmak için de her zaman fırsat kolluyordu. Halbuki Zeytin, refahın ve bolluğun sembolüdür. Antik Yunanda dahi zeytin ağacını kesenlere ağır cezalar öngörülmüştür. Zeytin Anadolu kültüründe de önemli bir yer tutar. Bazen Nuh’un gemisine yaşamı müjdeleyen güvercinin gagasında bir dal, bazen ödüllendirilen bir sporcudaki taçta yaprak, bazen bir meşaledeki ve kandildeki yakıt, bazen de pehlivan güreşlerinde sürülen yağdır. Geçmişi 39.000 yıl öncesine kadar dayanan böylesine değerli zeytin gibi bir ürünü üstelik, dünyadaki zeytin ve zeytinyağının yaklaşık %10 unu karşılayan ülkemizde, yaklaşık 500.00 kişi de zeytin üretiminden geçinmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.