arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3908
EURO
34,6260
ALTIN
2.391,90
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ağaçları katleden Limak Holding’in takiyeci başkanı..

Ağaçları katleden Limak Holding’in takiyeci başkanı..
28 Temmuz 2023 09:37
A+
A-

İkizköy – Akbelen’de yaşanan orman katliamının muhatabı Limak Holdin’in başkanı çevre gönüllüsü çıktı.

Arena Bodrum Haber – Toygun Atilla’nın Patronlar Dünyası’ndaki yazısına göre, Akbelen’de yapılan çevre katliamına imza atan YK Enerjinin ortaklarından Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir Kışlalı, çevre gönüllüsü çıktı.

Ege bölgesinin elektrik ihtiyacının %62’sini karşılayacağı iddiasıyla açılan yeni kömür havzasında 740 dönümlük bir bölgede yapılan ağaç katliamı sürüyor.

Çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede, “doğa nöbeti” tutan vatandaşlar, jandarmanın biber gazı ve sert uygulamalarıyla karşı karşıya kalıyor.

Ebru Özdemir’in çevre gönüllüsü olmasının basına yansıması sonrasında bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, aşağıdaki çağrıyı yaptı:

Yeniköy Kemerköy Enerji adlı şirketin sahipleri olan Sayın Nihat Özdemir ve İbrahim Çeçen’e açık mektup.

Sayın Özdemir, Sayın Çeçen..

Doğduğunuz, büyüdüğünüz, servet sahibi olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ormanlarını ve su kaynaklarını yok ederek para kazanmak, vatan sevgisi ile bağdaşır mı ?

Enerji üretimi için tüm dünya doğa dostu yöntemlere yönelirken siz, neden ülkenizin doğal zenginliklerini yok ederek enerji üretmeyi ısrarla tercih etmektesiniz ?

Termik Santralinizin Kömür ihtiyacı için ormanlarımızı, soğutma suyu ihtiyacı için içme suyumuzu yok ederek ve bu katliama karşı çıkan günahsız insanlara her türlü zulümü yaparak elde ettiğiniz kazanç haram değildir de nedir ?

Sayın Özdemir, Sayın Çeçen..

Yeryüzündeki mahkemeler sizin arzu ettiğiniz kararları verebilir ve vermektedir fakat, gökyüzündeki mahkemenin kararlarına, bildiğiniz gibi müdahale edilememektedir.

Dolayısıyla lütfen, daha fazla ağacın canını almayın, daha fazla canlıyı yuvasız bırakmayın ve daha fazla masum insanın ahını almayın.

İnsanlık adına, sizden talebim budur.

Ahmet Aras
Bodrum Belediye Başkanı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.