arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Nasıl anlatsam, nerden başlasam…

19 Ekim 2023 00:34
A+
A-

Konu Bodrum’un sorunları olunca, MFÖ’nün “Bodrum Bodrum” şarkısının giriş sözleri gelir oldu aklıma..

Nasıl anlatsam

Nerden başlasam

Bodrum Bodrum,

Duygu biraz duyguBütün isteğim buydu

Biraz deniz biraz uykuBütün isteğim buydu

Bodrum Bodrum,

Keşke, Mazhar Alanson’un Amerikalı Michelle’le Bodrum’da yaşadığı aşkın, duygu haliyle anlattığı gibi kalabilseydi her şey.. Ne kadar yaşanası bir yer olurdu Bodrum..

Ne yazık ki ortada, ne 80’li yılların başında yaşanan Alanson-Michelle aşkı var, ne de o günlerdeki Bodrum..

Altyapısı olmayan, üstü de karman çorman olan bir Bodrum’u yaşıyoruz son 20 yıldır..

***

Bodrum’un altyapı sorunu yaşayan önemli konularının biride spor..

Bu defa devletten girişelim konuya..

Ülkenin sporunu yön veren Gençlik ve Spor Bakanlığının il ve ilçe müdürlerinin yanında Bodrum Belediye Başkanları ve spor birimlerin unuttuğu bir yer Bodrum..

Yaklaşık 20 yıldır Bodrum’un spor dünyasını yakından takip eden biri olarak diyorum ki, “Bu kasabada ve kentte spor konusunda vizyon ve misyon sahibi bir yönetici olmadı.”

Kendisinin istisna olduğunu düşünenler üzerine alınmasın lütfen..

Konu; idareimaslahat yani “işi günün şartlarına göre yapmak, oluruna bırakmak” halinden öteye geçemedi bence.

Bodrum’da 80’li sayılara ulaşan spor kulüpleri ve bünyelerinde barındırdıkları spor okullarının mücadelesini, dev bütçelerle yürüyen bu kurumların yanında çok daha saygın ve kıymetli buluyorum..

Haksızlık etmemek düşüncesiyle görevlerine kısa bir süre önce başlayan Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve GSB Bodrum İlçe Müdürü Oktay Dumruk’u bu değerlendirmenin dışında bırakıyorum.

Bu üç isim Bodrum’un tesis açısından yaşadığı makus kaderine katkı sağlar inşallah..

Bireysel fikirler ve direnmeler ile siyasilerin kariyer planlamalarına dayalı taşıma suyla gelişen ve gelen sportif başarıların dışında kayıtlara girecek güzel bir hareket yok maalesef..

Kısa bir durum tespiti yaparsak;

Özel sektörün kucağına düşen Bodrum FK’nın bugüne kadar oynadığı ve bundan sonra da oynayacağı Bodrum stadının hali içler acısı,

2 Yıl önce açılan GSB’nin Bitez Salonu, basketbol süper lig karşılaşması oynatamayacak kadar yetersiz,

Yalıkavakspor’a yapılan antrenman sahasının zemini sakatlanmalara neden olacak kadar kötü,

Nüfusu 50 Binlerin üzerine çıkan Turgutreis ile 50 Binlere dayanan Yalıkavak‘ta ne devletin ne belediyenin salonu yok,

Denizciliği binlerce yıla dayanan Karya’nın mirasçısı Bodrum’un olimpik ölçülerde bir yüzme havuzu yok.” diyebiliriz.

Gerek futbol gerekse de salon sporlarının önemli ihtiyacı olan antrenman sahaları ve salonlarının olmadığını yazmayı bırak, düşünmüyorum bile.

*** 

Tadında bırakarak yaptığım bu daraltılmış tespitlere, genişletilmiş vizyon ve misyon içeren davranışlar ve icraat bekliyoruz tüm Bodrum olarak..

Kimden mi?

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete‘den, Muğla Valisi İdris Akbıyık‘tan, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit‘ten, GSB İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş‘tan, GSB Bodrum İlçe Müdürü Oktay Dumruk‘tan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras‘tan, Bodrum Belediye Meclis Üyelerinden, Bodrum’un STK’larından..

AK Parti ve CHP İlçe Başkanlarının da sporla ilgili bir performans sergilemesi benim için diğer bir beklenti başlığı..

Ulusal ve yerel iktidarın ilçe başkanlarından spor konusunda şimdiye kadar bir söz duymadık, icraat görmedik.

Neredeyse yapımı 10 yılı bulan Bitez’deki midyum boy Gençlik Spor Bakanlığı’nın Spor Salonu ve Gençlik Merkezi ile Gümbet’te kaçak yapı konumunda bulunan altı doğal su kuyusu olan Binnaz Karakaya Spor Salonunu kimse anlatmasın lütfen..

Ayrıca, nasıl yapılamayacağını anlatan cümlelere de Bodrum’un karnı tok.

Beklentimiz; Bodrum’un ihtiyacı olan sportif altyapı yatırımların en kısa sürede planlanarak hayata geçirilmesi.

***

Bodrum’da sporla ilgili, konu hakkında bilgili ve bütçeleriyle taşın altına elini sokan dar bir kitle, konuya önemli bir emek harcıyor.

Yalıkavakspor kadın hentbolunda süper ligde, Çağdaş Bodrum erkek basketbolunda süper ligde, Bodrumspor kadın voleybolunda 1.ligde, Bodrum FK’da futbolda 1.ligde..

Bu takımlar sadece Bodrum’un değil, Muğla’nın da adını Türkiye spor gündeminde etkili bir şekilde gündemde tutuyor ve konuşturuyor..

Bu durumun sürdürülebilirliğini sağlamak için ne bekleniyor ne bekliyorsunuz..

Diğer taraftan bütün bu başarılı sonuçlar, bu kadar kısır altyapı tesisleriyle nasıl alınıyor akılda almıyor doğrusu.

Yukarıdaki konuşulan profesyonel başarıların devamı ve istikrarı için ihtiyaç duyulan altyapı tesisleri dışında en sona bıraktığım diğer önemli bir konuda, kitle sporu için ihtiyaç olan alanlar ve tesisler.

Her mahallenin ihtiyacı olan açık-kapalı temiz ve bakımlı spor alanı ve tesislerine ihtiyaç olduğunu da unutmamak lazım..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.