arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3747
EURO
34,7361
ALTIN
2.394,49
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

ZEYTİNLE MANDALİNANIN SEVDASI ZEYTİNLİNA’DA BULUŞTU…

ZEYTİNLE MANDALİNANIN SEVDASI ZEYTİNLİNA’DA BULUŞTU…
7 Haziran 2017 23:23
A+
A-

Türkiye’nin çevrecileri ve doğaseverleri “zeytin” ağaçlarını kurtarma telaşına düşerken,  “zeytinin idamı” anlamına gelen torba yasaya karşı belki de en anlamlı yanıt Bodrum Yalıkavak’tan geldi.

Haber/Fotoğraf: Selda Öztürk

Yalıkavak’ta Zeytinlina isimli bir restoran açan Yalıkavak eski belediye başkanı Mustafa Saruhan, “Zeytin”e olan sevdasını aile işine dönüştürdü. Zeytinlina, Bodrum ve hatta Muğla bölgesinde üretilen en naturel zeytinyağı ile benzersiz lezzetler sunan bir adres olacak gibi görünüyor…

Yalıkavak eski Belediye Başkanı ve Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Saruhan, eşi Hülya Saruhan ile birlikte Yalıkavak’ta “Zeytinlina” isimli bir restoran açtı. Yaklaşık bir ay önce hizmet vermeye başlayan mekan, yörenin belki de en doğal ve en mis kokulu zeytinyağı ve zeytinleriyle öne çıkıyor. Bodrum üreticisinin, lezzet ve keyif tutkunlarıyla buluşacağı Zeytinlina’da, Bodrum’da üretilen doğal ürünler, tarladan sofraya gelen lezzetler ve hatta yine Bodrum markası olan şaraplar sunuluyor.

Yalıkavak plaj caddesinde, denize sıfır konumda bir zeytin bahçesi Zeytinlina… Dolayısıyla asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde, muhteşem bir manzara eşliğinde enfes lezzetlerin deneyimleneceği bir mekan… Kendine özgü, tamamen doğal ve huzur dolu bir işletme. 200 kişilik bir restoran ve plaj kapasitesiyle hizmet veren Zeytinlina Restoran’da gün kahvaltı ile başlıyor. Masanıza gelen her şey organik… Yumurtalar, bahçede gezinen tavuklardan… Çaykama Saruhan Ailesi’nin büyüğü Ayşe Saruhan tarafından hazırlanıyor. Bahçedeki kara fırın, muhteşem gözlemelerin, yöresel otlu böreklerin  çıktığı yer!… Lezzet, Ayşe Teyze ile kızı Meroza Çınar’dan soruluyor. Elbette Hülya Saruhan’ın elinin lezzeti de menüde… Kahvaltının reçelleri organik, domatesi, salatalığı, mücverin kabağı oracıktaki bahçeden… Kendi elleriyle toplayıp getiriyorlar sofraya. Ekmekler de yine kara fırından, taptaze, dumanı üstünde…

AKŞAM KONUKLARINA BALIK, ET, MEZE VE MUHTEŞEM BİR DENİZ KOKUSU

Zeytinlina’nın akşam konsepti de yine doğal ürünlerden oluşuyor. Telefon açıp rezervasyon yaptırırsanız, balığınızı, etinizi tam zamanında masanızda bulursunuz önden söyleyelim!.. Mutfakta işinin ehli bir usta var. Dolayısıyla mezeler beş yıldızlı!.. Deniz ürünlü mezeler hem taptaze, hem de gurmelerin damak tadına layık. Geleneksel Türk mutfağının en leziz çeşnisi sofranıza geliyor. Keşkek, mantı, yaprak sarma, kabak çiçeği dolması, ahtapot, sübye… Daha neler neler… Plaj menüsü de ev yapımı… Burada yiyeceğiniz patates kızartması kolesterolünüze dost!

BİR ZEYTİN BAHÇESİ ANCAK BİR ZEYTİN RESTORANI OLUR

Zeytinlina’nın adında da tadında da doğanın en mucize besini “zeytin” var. Mustafa Saruhan da amacının tam anlamıyla bu olduğunu ifade ediyor zaten… Bodrum’daki basın mensuplarını Zeytinlina’da ağırlayan Saruhan, “Benim belediye başkanlığı yaptığım dönemde de zeytine olan sevdam biliniyordu. Burası da zeytini ve zeytinyağı ile öne çıkan bir işletme. Doğal yöntemlerle elde ediliyor zeytinyağımız. Tadı ve kokusuyla çok beğeniliyor. Büyük ölçüde amacımıza ulaşıyoruz diyebilirim” ifadelerini kullanıyor.

Zeytinlina’nın bir aile işletmesi olduğunu ve işin başında eşi Hülya Saruhan’ın bulunduğunu anlatan Mustafa Saruhan, “Amacımız zeytine olan sevdamızı yansıtmaktı, bunu başardık” diyor. Kendilerine Ege’nin ve Yatağan’ın zeytinyağını dünyaya tanıtan eczacı Atilla Totoş var. Yani Saruhan Ailesi, zeytin ve zeytinyağı işini de şansa bırakmamış en doğalını, en mis kokulusunu, en naturelini seçmiş. Mustafa Saruhan, “Sayın Atilla Totoş, Memecik zeytininin yağını naturel olarak elde eden isim. Birlikte çalışmaktan çok mutluyuz. Zeytinlerimiz köylülerden toplanan doğal, kostik görmemiş, işlemden geçmemiş zeytinler. Amacımız her anlamda Bodrum’da üretene katkı vermek, destek sağlamak. Bu düşüncelerle yola çıktık” diyor.

Zaten restoranın konsepti de “tarladan sofraya” şeklinde… Zeytinlina, tam da bu misyonuna uygun olarak zaman zaman restoranın bahçesinde stantlar açacak. Bodrum’un yerlisine, gezginine, turistine duyurulur… Tohum Derneği üyeleri, üreticinin has ürünlerini, bağından bahçesinden topladıklarını burada hem tattıracak hem de satacak.

ZETİNLİNA 
Yalıkavak Mahallesi, Plaj Cd. No:86, 48990 Bodrum/Muğla
Telefon: (0252) 385 57 58

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.