arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

YERYÜZÜNDEKİ CENNET TURİZME KAPATILIYOR MU?

YERYÜZÜNDEKİ CENNET TURİZME KAPATILIYOR MU?
13 Kasım 2018 08:58
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin’in ”Okluk Koyunda yaşanan son gelişmeler üzerine Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, eleştirilerini video ve fotoğraflarla ifade etti.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin komisyonda yaptığı konuşmada, Okluk Koyu kamulaştırılıyor diyerek, şunları söyledi;

“Şu an söyleyeceklerim her ne kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı alanı içinde olmasa da, bütçe bütünlüğü içinde bir gider oluşturması, güncel olması bakımından ve mensubu olduğunuz kabinenin ve partinin ve hatta genel başkanınızın yaptığı her icraatın sizi de bağlayıcı olduğunu düşünerek ve sizin nezdinizde soracağım soruya bir muhatap bulacağımı ümit ederek bu soruyu soruyorum. Kaptan Cousteau’nun “yeryüzündeki cennet” olarak nitelendirdiği Gökova’da bir yer olan ve Dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro’nun anısının yaşadığı ve yaşatıldığı, Okluk Koyu kamulaştırılıyor.

Kamuoyunda, Marmaris Okluk Koyu’nun kamulaştırılarak halka, deniz turizmine ve mavi yolculuğa kapatılacağı, günlerdir koyda ölçümler yapıldığı, bunun doğru olup olmadığı,– Ekonomi düzelsin diye paket üstüne paket açıklanırken, ülkemiz bu kadar sıkıntıda iken, böyle gösterişlibir yazlık saraya gerek var mıdır? Diye sordum 1.5 ay geçti bir cevap alamadık.10-11 Kasım 2018 Tarihlerinde gelen bilgilere göre yaklaşık 40 yerleşim yeri sakinine ve işletmeciye tebligat gitmiş ve deniz polisi kıyıda anons yaparak tekneler boşaltılmıştır.

Bölgede, mülk sahibi Köylülere ve işletmecilere, kaymakamlığa bağlı milli emlak Müdürlüğü tarafındantebliğ edilen yazıda, kendilerine ait olan taşınmazların, Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kamu yararı kararı alınarak, kamulaştırılmalarının uygun görüldüğünü, kabul ederlerse pazarlık usûlü satın alınacağını kabul etmezlerse mahkeme kararı yoluyla bedel belirlenip alınacağı söyleniyor. Bizde bir söz vardır “devletin kestiği parmak acımaz” diye doğrudur ama eksiktir, ancak adaletli davrananbir devletin kestiği parmak acımaz! Okluk Koyuna saray yapılıyor, yetmiyor etrafındaki 200 dönümlük olan da kamulaştırılarak halka, mavi yolculuğa ve köylüye kapatılıyor.

AK Parti Genel Başkanı tatil yapacak diye, Beyefendi tatil yapacak diye milleti yerinden yurdundan etmenin neresinde, nasıl bir kamu yararı vardır?Türkiye’nin ekonomik olarak içinde olduğu darboğaz ortada. Şirketler konkordato ilan eder hale geldi,işçinin, çiftçinin, memurun, esnafın, emeklinin hali ortada. Alım gücü günden güne düşmekte. Halka kemersıkın derken bu kadar savrukluğa ne lüzum var. Cumhurbaşkanının dinlenmeye hakkı yok mu? Elbette var. Ancak insanları yerinden, yurdundan etmeden korkutmadan. Bu kararın bir an önce geri dönmesini talep ediyorum. dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.