arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2640
EURO
34,7427
ALTIN
2.392,95
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

YENİ PLANLARLA BİR ŞEYLER YAPMA GAYRETİ İÇİNDE OLANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ…

YENİ PLANLARLA BİR ŞEYLER YAPMA GAYRETİ İÇİNDE OLANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ…
9 Ocak 2019 10:03
A+
A-

Bodrum Denizciler Derneği, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kissebükü koyu ve bölge hakkında yaptığı açıklamalardan sonra bir basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

Bodrum Denizciler Derneği kafeteryasında bir araya gelen Bodrumlu denizciler ve çevrecilerin katıldığı toplantıda basın açıklamasını Dernek Başkanı Mustafa Demiröz yaptı.

Bir süredir kamuoyunda konuşulan Kissebükü- Adalıyalı koylarını tahsis etmek isteyen Ersoy Otelcilik A.Ş. ‘nin sahibi ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Nuri Ersoy’ya çağrı niteliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdiğini ifade eden Demiröz, Ersoy Otelcilik A.Ş. Sahibi olan ve Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Nuri Ersoy ‘un kendi şirketince Turizm amaçlı Konaklama tesisi için tahsis yaptırmak istemesine tepki gösteren Bodrum Denizcileri Türkiye’de ve dünyada ender rastlanan güzellikteki koyları yapılaştırmaya açtırmayacaklarını ifade etti.

Demiröz yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“2005 yılında tahsise çıkan Kissebükü Adalıya’nın turizm teşvik kanunu kapsamında yapılmak istenen tahsislere karşı, Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Deniz Ticaret Odası bu çok özel alanın korunmak için davalar açılmış, 2005’den bu güne kadar bu süreç devam ediyor.

Bakanlıkça verilen bu tahsisler mahkemede Türkiye genelinde bu tahsisleri iptal etmiştir. Turizm Bakanlığı ve mecliste verilen soru önergelerine istinaden tahsislerin iptal edildiğini belirtmiştir. Fakat çıkarılan teşvik kanunları ile ilgili Ersoy Şirletler grubu bu tahsisleri devam ettirmek istemişlerdir. 10.10.2018 tarihinde 1/1000 ve 5000 lik planlar iptal edilmişken, bu şirket 28.11.2018 tarihinde yeni bir planlama yapmış şimdi Muğla il çevre müdürlüğünde askıya çıkarılmıştır. Biz itirazlarımızı yaptık.

Turizm Bakanımızın sahip olduğu Ersoy firması bir tv kanlaında çıkarak söylediği sözlerden dolayı bu konun direk tarafı olduğunu beyan etmiştir. Bütün bu mücadelemiz turizm bakanına karşı yapılmaktadır. Turizm Bakanı bu ülkenin turizm geleceğinin gelişmesini ve korunmasını sağlayacak olan kurumun başındadır.

Ama baktığımızda gördüğümüz şu dur ki kendi çıkarları ve menfeatleri doğrultusunda herkesin karşı çıkmasına rağmen mahkemelerinde aynı şeyi söylemesine rağmen hala bu ısrarında devam ediyor. Bakanlık gücünü kullanarak burada ek tahsis olarak geçtik 95 dönümü, 25 dönüm daha kamu malından tahsis alanı istiyor. Bunlar kabul edilebilen şeyler değildir.

Bodrum markası olan mavi yolculuk en önemli değerlerimiz bakir ve doğal güzelliklerinin korunup gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Elimizde kala kala sadece Gökovamız kaldı.

Bütün dünya üzerinde cennet arıyorsanız orası Gökova’dır diyen dünya denizlerini gezen önemli kişiler bile rahmeti Sadun Boro’nun bile bütün yaşamı boyunca korumak için elinden geleni yapmasına rağmen bugün tamamiyle tehdit altında görüyoruz.

Sayın bakan bu yanlıştan dönün, ödemiş bedel ne olursa olsun kaybedilecek olan değerin bunun yanında hiç bir değeri yoktur. Tanrının verdiği bu güzelliği bozmayalım.

Sayın Turizm Bakanı şu anda Turizm bakanlığı gibi kimliğiniz var ülkemizin turizmini düşünmek, geliştirmek, mavi yolu deniz turizmini düşünmek sizin göreviniz. Siz bunları yok edici bozucu davranışlar içide oluyorsunuz. Koruyucu olan ana güç Devlettir. Devlet bunları engeller ama bu hadisede vatandaş olarak bizler korumaya çalışıyoruz kime, devlete karşı, bu anlaşılır bir şey değildir. Sayın Bakan bundan vazgeçin, gelin oturalım hepbirlikte tesisiniz için başka yer arayalım. Güzelim koylarımızı Kissebükümüzü, Adalıyalımızı, Gökovamızı yapılaşmadan uzak tutalım. Sürdürülebilir turizm için bunlar bizim yastık altına koyduğumuz altınlarımızdır. Gerektiğinde hiç bozmadan kullanacağız. Gelecek kuşaklara dair. Gelin Bodrum’a ülke Turizmine bu zararı verecek yatırımınızdan vazgeçin”

Demiröz, basın açıklamasının son bölümünde mahkemelerin planları iptal ettiğine dikkat çekerken, “Tekrar tekrar yeni planlamalarla bir şeyler yapma gayreti içinde olanların bizde peşinde olacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.