arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yasak Kalkınca Bin 500 İngiliz Turist Muğla’ya Ulaştı…

Yasak Kalkınca Bin 500 İngiliz Turist Muğla’ya Ulaştı…
25 Eylül 2021 11:17
A+
A-

Türkiye’ye gelen yaklaşık 2,5 milyon İngiliz turistin bir milyondan fazlası, tatilini Muğla’nın gözde turizm beldeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve çevresinde geçiriyor.

Arena Bodrum Haber – İngiltere’nin koronavirüs önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, “seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren” kırmızı listeden çıkarmasının ardından bir günde 10 uçakla yaklaşık bin 500 İngiliz turist Muğla’ya ulaştı.

İngiltere’den Dalaman Havalimanı’na ilk uçuşların başladığı Muğla, özellikle son yıllarda İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği tatil merkezi oldu.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ise Muğla’nın en büyük destinasyonlarının başında İngiltere, Rusya ve Ukrayna geldiğini kaydetti.

Muğla’ya bir milyonun üzerinde İngiliz turistin geldiğine dikkati çeken Güvenç, şöyle konuştu:

“İngiltere bizim kaynak pazarlarımızın başında geliyor. Pandemi öncesi döneme baktığımızda ekim ayında İngiltere’den ortalama 90 bin turist geliyordu. Bu rakam şu an için yaklaşık 60 bin. Ancak rezervasyonlar da devam ediyor. Bu sayı yine pandemi öncesi dönemdeki 90 bin rakamlara da ulaşabiliriz. Dün yaptığımız görüşmede sadece 2 günde bin kişinin rezervasyon yaptırdığını öğrendik. Tüm operatörler rezervasyonların beklediklerinin de üzerinde olduğunu ifade ediyor. İngiltere dijitalize olmuş bir pazar ve bu pazarın yüzde 48’i online. Dolayısıyla İngiltere gelişmeleri çok yakından izliyor ve çabuk adapte oluyor.”

İngiltere’de gelecek dönemde dijital marketing atağı yapacaklarını anlatan Güvenç, yaklaşık 3 milyon civarındaki dijital göçebeyi bölgeye çekmek istediklerini, Dalaman bölgesinin doğası ve kültürel değerleriyle bu yapıya uygun olduğunu söyledi.

İngiltere’de ekim ayının ikinci yarısında okul tatillerinin başladığına işaret eden Güvenç, “Tatillerin başlamasıyla rezervasyon akışı daha da hızlanacak. Yaptığımız temaslarda uçak planlamaları ve yolcu akışının kasım ayının ortalarına kadar süreceğini görüyoruz. THY de bölgeye kasım ayının ortalarına kadar uçak planlamasını devam ettirecek. İngiltere’de Londra dışında 10 şehirden daha uçuş devam edecek.”

Güvenç, gelecek yılın rezervasyonlarının da başladığını ve çok umut vadettiğini anlatarak, önceki senelerdeki sayılara ulaşabileceklerini öngördüklerini ifade etti.

-“Muğla’ya hasret kaldık”

Tatil için daha önce de birçok kez Muğla’ya geldiklerini anlatan Peters-Elian Stevan çifti, uçuşların açılmasıyla yine ilk tercihlerini Muğla’dan yana kullandıklarını söyledi.

Salgın döneminde Türkiye ve Muğla’yı güvenli bulduklarını anlatan Stevan, “Bölgeye daha önce de birkaç defa geldik. Şimdi de uçuşların açılmasıyla çocuğumuzla birlikte tatil için geldik. Türkiye’yi çok seviyoruz. Salgın döneminde de çok sevdiğimiz Muğla’ya hasret kaldık.” dedi.

Tatilcilerden Rabırts Berts, Türkiye’de maske ve sosyal mesafe kurallarının çok iyi uygulandığını ve salgın sürecinin iyi yönetildiğini düşündüğü için Muğla’nın tatil tercihi olduğunu kaydetti.

Bölgenin doğal güzelliklerine hayranlığı dolayısıyla Fethiye’ye tatil için gelen Keven ve Pam Staye, önceki yıl yine eylül ayında pandemi döneminde Muğla’ya geldiklerini söyledi.

Buldukları her fırsatta kente geldiklerini ve bölgeye hayran olduklarını anlatan Staye, “Buranın insanlarını, kültürünü, yemeklerini ve doğasını çok seviyoruz. Geçen yıl geldiğimiz de alınan önlemler çok iyiydi ve şu an aynı önlemlerin devam ettiğini görüyoruz. Bu nedenle kendimizi burada daha güvende hissediyoruz. Tatilimiz yine daha önce bir kaç defa geldiğimiz Fethiye’de geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

– Güvenli bir tatil için her şey düşünülüyor

Muğla ve ilçelerinde, turistlerin sağlıklı bir tatil geçirmesi için uçaklardan havalimanına, transferlerden otellerdeki tüm alanlara kadar detaylı tedbirler uygulanıyor.

Havalimanlarında Kovid-19 tedbirleri ön planda tutularak karşılanan turistler, tatillerini geçirecekleri, sağlıklı turizm sertifikasyonu alan otellerde hijyen ve sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak ağırlanıyor.

MUĞLA (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.