arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2380
EURO
34,7665
ALTIN
2.401,23
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Yalan söyle, mutlu et, çıkar sağla, zenginleş..

4 Ağustos 2023 22:40
A+
A-

Çok yüzlü siyasetin örneklerinden birini daha Bodrum Belediyesi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısında yaşadık..

Yapıldığı günden bu yana talihsiz diyebileceğimiz birçok toplantıya şahitlik eden Herodot Kültür Merkezi, dünde CHP’li meclis üyesi Uğur İlhami Özden’in doğa tahribatına neden olacak projesine onay verilmesine şahitlik etti.

Özden’in Sazköy Mahallesi’nde bulunan tarım arazisinin üzerine kurmak için yıllardır mücadelede verdiği ekoturzim/kırsal turizm projesi; ‘İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun olumlu rapor vermesi sonrasında yapılan oylamayla, belediye meclisinde kabul edildi.

10 Kabul 9 Red oyuyla onaylanan proje, Bodrum Belediye Meclisi’nin kirlettiği sayfalardan biri daha oldu.

Bodrum’dan yana tavır koyan ve hayır oyu vererek doğadan yana duruş gösteren meclis üyeleri; Mustafa Coşkun, Mehmet Kocair, Cafer Doğan, Aşkın Parmak, Okyanus Şahin, Özden Baysal, Banu Özbek, İsmail Uslu ve Mehmet Onur Şahbaz’a teşekkürler..

Evet diyen, çekimser kalan, toplantıya katılmayanların adını yazmaya gerek yok düşüncesindeyim.

***

Konu birçok kez Bodrum Belediye Meclisi’nde gündeme gelmiş olsa da, projenin Mumcular Ovası’nda yaratacağı ekolojik sorunlar öngörülerek reddedilmişti.

Projesi için adeta ölümüne mücadele veren Uğur İlhami Özden, konuyu Bodrum ayağında çözemeyince Muğla Büyükşehir Belediye Meclisine taşımış, projenin onaylanması sürecine oradan yüklenmeye ve baskı oluşturmaya devam etmişti.

Özden’in adam adama yaptığı markajlar ve kulisler sonunda dün yapılan mecliste sonuç verdi ve proje Bodrum Belediye Meclisi’nden onay aldı.

Daha 3-5 gün önce Genel Başkanı, milletvekilleri, belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle, partilileriyle Akbelen Ormanlarında AK Parti uygulamalarına direnen CHP, farklı bir noktada doğaya karşı işlenen bir suça ortak oldu, sebep oldu.

***

Peki ne olmuştu da CHP’li bazı meclis üyeleri ve çevreci görünümlü belediye başkanı Ahmet Aras düne kadar kara dediklerine ak dediler.

Sazköy’deki tarım arazisi üzerinde yapılacak ve ciddi bir doğa tahribatına sebep olacak projeye şimdiye kadar hayır diyen Başkan Aras, ne oldu da Çarşamba günü yapılan grupta CHP’li meclis üyelerine evet demeleri konusunda baskı yapıp, grup kararı aldırttı.

Ne garip bir tesadüftür ki; Sazköy oylamasının Bodrum’da yapıldığı saatlerde, Akbelen Ormanları için CHP Genel merkezinde genel başkanın önünde çevreci başkan rolünü oynamak değil mi?

Soruyorum sayın başkan siz hangi Ahmet siniz?

Aynı soru meclis üyeleri içinde geçerli siz kim siniz? kaç tane yüzünüz var?

***

Akbelen Ormanları ile Sazköy’ün tarım arazileri üzerinde yapılan doğa katliamları arasında hiç bir fark olmadığı gibi çevre sorunlarının oluşması onay veren, uygulamayı yapan, göz yuman ve kafayı başka yöne çeviren zihniyetler, arasında da hiç bir fark yoktur.

Mülkiyet edinme hastalığına yakalanmış bu yapıyı “yalan söyle, mutlu et, çıkar sağla, zenginleş” kelimeleriyle tarif etmek yerinde olur sanırım.

Aklınızın bir kenarında olsun; ölümlüsünüz ölümlü..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.