arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Veyis’in Molla’lısı..

28 Haziran 2021 12:09
A+
A-

3 Temmuz’da gerçekleştirilecek Muğla Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesi ortaya çıkan ve beni şaşırtan bir süreç daha yaşıyorum.

Durum aynen şudur..

Kısa bir süre önce mesleğimizle ilgili ağır bir travma yaşanmasına vesile olmuş VEYİS hadisesi hafızalarımızda tazeliğini korumaktayken, bu VEYİS’in farklı versiyonu Muğla’da vuku buldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İletişim Danışmanı Veyis’in MOLLA’lısı, Muğla Valiliği’nin kendisi hakkında soruşturma başlattığına yönelik yerel basında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada ‘Muğla yerelde besleme basın’ ifadelerini kullandı.

Gazetecilik kriterlerinden oldukça uzak bu yakışıksız ifadeyi üzülerek takip ettik.

Kendisi gibi birden fazla yerden maaş almayıp çoluk çocuğunun rızkını bu mesleğe adayan meslektaşlarımızı kasteden seviyesiz ifadelerine sessiz kalamayız.

Yerel Basın Mensuplarıyla ilgili ağzından çıkan ifadeleri misliyle kendisine iade ediyorum..

Herkesin kıymeti kendinden menkuldür. Veyis’in MOLLA’lısının ki de bu kadar olsa gerek..

Bir taraftan hadiseye mi yanalım? Yoksa halen başkanlık görevi sürdüren bir kere dahacı ve idare-i maslahatçı MGC başkanının zorlama açıklamasına mı?

Diğer taraftan bu hakarete cevap vermesi beklenen diğer başkan adayının, hakareti gerçekleştiren kişinin beyanını güzellemeye soyunup, kamuoyuna aktarmış olmasına mı bilemedim?

Aslında şaşırdık mı Şaşırmadık. Bu aday değil mi? Seçim süreci öncesinde seçimimizle uzaktan yakından ilgisi olmayan kurumları ve kişileri ziyaret ederek icazet aldığını sosyal medya paylaşımlarından tüm Muğla’ya ilan eden.

Bu durum bize gösteriyor ki; öncesinde icazetini aldığının güzellemesine mecbur kalırsın.

Kısacası bu yaşananlar MGC’nin seçimi öncesinde neden yola çıktığımızı ve gerekçelerimizi bir kez daha pekiştirmeyi sağladı bizim için.

Biz sahibinin sesi olmayacağız.

Sevgili meslektaşlarımız ve değerli Muğla kamuoyu en başından beri söylediğimiz gibi;

“Cemiyet için cemiyetin içinden” hareketi Ne sahibinin sesidir,

Ne “CI”dır Ne “CU”

Bu hareket sadece “Cİ”dir o da GAZETE”Cİ”

3 Temmuz’un körlerin sağırları ağırladığı dönemin sonu olması uyduyla..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.