arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Vekil Girgin: Almaya gelince sokak enflasyonu, vermeye gelince tabela enflasyonu..

Vekil Girgin: Almaya gelince sokak enflasyonu, vermeye gelince tabela enflasyonu..
13 Ocak 2023 12:00
A+
A-

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda memur ve emekli maaş zamlarını, işveren teşviklerini içeren kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Arena Bodrum Haber – Genel Kurul’da konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin “bir ülke düşünün ki asgari ücret işçi tarafının karşı çıkmasına rağmen açlık sınırı seviyesinde belirlenmiş olsun, emekli aylıkları asgari ücretin binlerce lira aşağısında kalsın, işsizler için kurulan fondan işverenler faydalansın; bir ülke düşünün ki iktidarın yarattığı ekonomik krizin küfesi yine halkın omzuna yüklenmiş olsun. İşte, değerli arkadaşlar, ne yazık ki 2023’ün ilk günlerinde ülkemizin acı gerçeği budur” diyerek bazı başlıklara dikkat çekti.

Girgin sözlerinin devamında şunları söyledi:

Ben, kendim ve şahsım’ın kararı meclise dayatıldı..

“Teklif henüz Meclise sunulmadan önce, partili Cumhurbaşkanı tarafından, memurların ve emeklilerin maaşlarında artış oranı önce yüzde 25 olarak ilan edildi. Memurlar ve emekliler tepki gösterip Genel Başkanımız “Yetmez.” deyince hemen ertesi gün bu müjdeye yüzde 5 daha eklendi; öngörülen artış yüzde 30’a çıkarıldı. Sosyal taraflar yok sayılarak “ben, kendim ve şahsım”ın kararı Meclise dayatıldı, “Tek adamın hikmetinden sual olunmaz.” denilmeye yine devam edildi, üyelerini tenzih ediyorum, yandaş sendika da bunu alkışladı.

Sayın Erdoğan bir yılda soğanın yüzde 315, limonun yüzde 203, şekerin yüzde 165 zamlandığını bilmiyor mu? Bal gibi biliyor. Memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 30 zam yeter mi? Vergi, harç ve cezalara yüzde 123 zam; memura, emekliye yüzde 30 zam; almaya gelince sokak enflasyonu, vermeye gelince tabela enflasyonu. Çok net ortada; ücretlilerin, çalışanların, işçilerin ve memurların, emeklilerin, işsizlerin, kısacası bu halkın sizden bir beklentisi kalmamıştır.

O Hesap öyle yapılamaz sayın bakan..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Bilgin bir paylaşım yaptı, 2023 asgari ücretini cumhuriyet tarihinin en yüksek asgari ücreti olarak gösteren bir tablo paylaştı; 2023 yılı asgari ücretini 2022 Aralık ayı döviz kuruna bölerek bir hesap yapmış, 455 dolar bulmuş, bunu da en yüksek asgari ücret olarak söylemiş, tablo burada. Sayın Bakana bir uyarıda bulunmak istiyorum: En yüksek asgari ücret dedikleri ücret 455 dolar, 2013 yılında 451 dolar asgari ücret yani on yılda sadece asgari ücret 4 dolar artmış. Sayın Bakan, o hesap öyle yapılmaz, o hesap şöyle yapılır: Yapmanız gereken doları orta vadeli programda veya Merkez Bankasının öngörülerindeki 2023 dolar tahminine bölmektir. Kur tahminleri tutarsa 2023 yılı asgari ücreti, orta vadeli programa göre 395 dolar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklentisine göre 373 dolar. Demek ki neymiş? Aslında, asgari ücret artmamış, azalmış.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.