arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Vekil Demir : 107 Yıl Önce Verilen Dersi Bugünde Vermeye Devam Ediyoruz..

Vekil Demir : 107 Yıl Önce Verilen Dersi Bugünde Vermeye Devam Ediyoruz..
18 Mart 2022 10:56
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Çanakkale Destanı’nı kutladı.

Arena Bodrum Haber – Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yazılı yayınladığı mesajında “Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, aziz milletinin neleri başarabileceğinin dünyaya ispatlanmış anlamlı kanıtıdır” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, 1915 Çanakkale Zaferinin 107’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı. Demir mesajında, “Bugün de benzerini gördüğümüz sistematik saldırılarla bağımsızlığı baltalanmaya çalışan aziz milletimiz, 107 yıl önce adeta devleşerek emperyalist devletlere unutamayacakları bir ders verdi. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, aziz milletinin neleri başarabileceğinin dünyaya ispatlanmış anlamlı kanıtıdır” dedi.

Demir, mesajında, “Milletimizin harcı birlikte yoğrulmuştur. Çanakkale Savaşı’nda milletimizin kıymetli evlatları kader birliği ederek aynı cephede savaşmış, vatanın selameti uğruna tek millet, tek devlet, tek dil ve tek bayrak için şehit olmuştur. Bu destansı zaferin temelinde çok güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve bağımsızlığa olan inanç yatmaktadır. Milletimiz inandığında onun başarıya ulaşmasını engelleyecek hiçbir güç yoktur. Milletimizin ezelden beri taşıdığı vatan sevgisi, bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır.” dedi.

Demir, “Ecdadımızın kahramanlığının bir nişanesi olarak ülkemizin mega projelerinden 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nü de bu zaferimizin yıldönümünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıyoruz. Çanakkale Boğazı’nın gerdanlığını aziz şehitlerimize ithaf ediyoruz. Gelecek nesillerimizin de gurur duyacağı bu eser, her vatandaşımızın övünç kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Demir, mesajını; “Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’de şehit düşmüş başta Muğlalı ecdatlarımız olmak üzere bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.