arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ SONA ERDİ…

ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ SONA ERDİ…
22 Ağustos 2019 14:01
A+
A-

Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans yapıtlarını, 3-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında Bodrumlu sanatseverlerle buluşturan “17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, Jizel ile sona erdi. 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ülkemizin ilk ve tek bale festivali olan “17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali” sanatseverlerin  karşısına yine zengin bir program ve büyüleyici performanslar ile çıkarak gerçek bir sanat şöleni yaşattı. Festivalin kapanışı İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin genç ve dinamik grubu Modern Dans Topluluğu İstanbul (MDTist)in “Jizel” dans- drama eseri ile gerçekleştirildi.

Bir dünya klasiği olan Giselle balesi’nin koreograf Aysun Aslan tarafından modern bir dans drama formunda sunumu olan “Jizel” adlı eser, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDTİstanbul tarafından sahnelendi. Giselle balesi, JİZEL ismi ile bulunduğumuz coğrafyaya has, günümüz sosyal dokusunda örülen bir form ile hayat buluyor. Klasik karakterlerin, farklı isimlerle tanımlandığı ve Aysun Aslan’ın özel uslübuyla anlatıldığı bu farklı JİZEL dünyasının güncelliği, Adolphe Adam’ın klasik değeri ile sahnelendi.

Seyirci son derece dinamik ve coşkulu anlar yaşadı. Bu özel eser ile 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi.

Ülkemizin kültür sanat yaşantısında ayrıcalıklı bir noktada bulunan 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’n de bu yıl yabancı konukları kendi alanlarında dünyada hayranlık uyandıran Dünyanın en profesyonel dans topluluklarından olan Gürcü Ulusal Balesi ile dünyada Flamenko Kraliçesi olarak kabul edilen Aida Gomez ve Dans Topluluğu sahne aldılar.

Ülkemizin nadide tatil beldesi Bodrum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl on yedincisi gerçekleştirilen “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, bu yıl da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediye’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.