arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Türk Sanat Musikisine Güç Birliği Desteği…

Türk Sanat Musikisine Güç Birliği Desteği…
27 Aralık 2020 11:09
A+
A-

Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan ve Derneğin Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy Türk Sanat Musiki sanatçılarından Zekai Tunca ve Perihan Sözen’i ziyaret etti.

Arena Bodrum Haber – Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette; Türk Musikisi Devlet Sanatçıları Zekai Tunca ve Perihan Sözen, derneğin ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.

Perihan Sözen; “TSM Mirasını Genç Nesillere Aktarma İçin Çalışacağız”

7 yıldır Bodrum’da yaşamını sürdürdüğünü belirten Perihan Sözen; “Bodrum’daki yaşamımı devam ettirirken Türk Sanat Musikisinin gelişimi ve devamı için bir sanat korosu kurduk. Böylece Türk Sanat müziğini genç nesillere aktararak, öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi.

Ayrıca kendisinin Üsküdar Musiki cemiyetinin o dönemdeki konservatuvarından mezun olduğunun altını çizen Sözen, “O dönemdeki hocam ünlü musiki sanatçısı Emin Ongan’dır. Böyle değerli bir hocanın öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum ve bu musiki mirasını da genç nesillere aktarmaya devam edeceğim” dedi.

Türk Sanat Müziğinin diğer yaşayan efsanesi Devlet Sanatçısı Zekai Tunca da Türk Sanat Müziğinin önemini vurgulayarak, “Sanat evrenseldir ancak, Türk Sanat Müziğinin sanatta çok farklı ve özel bir yeri vardır. Çünkü Türk Sanat Müziği geçmişten gelen bir mirastır ve bu mirasımızı da gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Zekai Tunca; “Yeni Albümümüz Yolda”

“Pandemi döneminde kısa da olsa olumsuz şartlar gereği müzikten uzak kaldık, bu durumda insanı ciddi anlamda mutsuz ediyor” diyen Tunca; “Eski ve değerli dostum sevgili Perihan Sözen’in Türk Sanat Müziği korosunun çalışmalarına katıldım. Böylece sanat müziğine gönül vermiş olan değerli seslerle müziği paylaşmanın verdiği haz ile eski müzik dolu mutlu yaşantıma geri döndüm” dedi.

Tunca, Perihan Sözen’in korosu ile birlikte bir albüm çalışması yaptıklarının da altını çizerek, kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak olan ‘İyi ki Doğdun, İyi ki Varsın’ isimli albümünün de müjdesini verdi.

Bodrum Güç Birliği Derneği’nin ziyaretini çok değerli bulduklarını belirten Zekai Tunca ve Perihan Sözen, Bodrum’da Türk Sanat Müziğine değer verildiğini kendilerine hissettirdikleri için Dernek Başkanı Serdar Kayhan ile Derneğin Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy’a teşekkür ettiler.

Bodrum Güç Birliği Derneği Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy ise böylesine değerli sanatçıların Bodrum’da olmasından dolayı çok büyük mutlu olduklarını belirterek, yaşayan efsane sanatçıları yalnız bırakmayacaklarını ve destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Aksoy, pandeminin bitmesiyle birlikte Bodrum Güç Birliği Derneği’nin organizasyonu ile Bodrum halkına ücretsiz olarak Zekai Tunca ve Perihan Sözen konseri düzenleyecekleri müjdesini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.