arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C

Turizm Bakanlığı Ay Sonunda Kepçeyi Vuruyor…

Turizm Bakanlığı Ay Sonunda Kepçeyi Vuruyor…
14 Aralık 2020 10:50
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum’un atık su sorununu çözüme kavuşturmak üzere harekete geçiyor.

Arena Bodrum Haber – Bakanlık ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan “Muğla ile Bodrum İlçesi İçmeler-Torba-Yalı-Kızılağaç-Çiftlik Bölgesi Alt Yapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü” çerçevesinde ilk kepçe bu ayın sonunda vurulacak.

Muğla’nın yaklaşık 250 milyon liralık kanalizasyon, şebeke ve terfi hatları ile atık su arıtma tesislerini kapsayan alt yapı yatırımlarını Bakanlık yapacak.

Muğla, Bodrum, Torba, Kızılağaç, Çiftlik, Yalı ve İçmeler bölgelerinin atık sularının kanalizasyon kolektör hatları ile toplanıp yeni yapılacak arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olan Bakanlık, böylece tüm bölgenin arıtma sorununu çözüme kavuşturmuş olacak.

Projelendirme ve yapım işlerine yönelik ihalelerin başladığı tesisler tamamlandığında, Bakanlık 27 yıl süre ile tüm bu tesislerin işletmesini de üstlenecek.

Bu Ayın Sonunda Başlayacak Çalışmalarda Hedef 2021 Bitimi…

 İhaleyi 3 Kasım’da yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ayın sonunda başlayacağı inşaat çalışmalarını 2021 yılının bitiminde tamamlamayı hedefliyor.

Bakanlığın alt yapı yatırımları kapsamında yapılacak çalışmalarda süreç şöyle ilerleyecek:

İlk etapta mevcut atık su artıma tesisinin bulunduğu alanın hemen yan tarafındaki mevkiye 20 bin metreküp/gün kapasiteli Muğla-Bodrum-Torba-Kızılağaç-Yalı-Çiftlik-İçmeler Atık Su Arıtma Tesisi yapılacak.

Yeni tesisin devreye girmesiyle birlikte mevcutta yetersiz kalan ve ekonomik ömrünü tamamlayan 10 bin metreküp/gün kapasiteli İçmeler Atık Su Arıtma Tesisi de yıkılacak. Bu alanda yaklaşık 15 yıl sonra 17 bin metreküp/gün kapasiteli ilave tesis yapılarak toplam kapasite 37 bine ulaştırılacak.

Bakanlığın hizmete sunacağı bu toplam kapasite ile birlikte bölgenin atık su sorunu yaklaşık 50 yıl süre ile çözülmüş olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.