arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4267
EURO
34,6816
ALTIN
2.396,91
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TIRHANDİLLER EGE’YE YELKEN BASTI…

TIRHANDİLLER EGE’YE YELKEN BASTI…
8 Ekim 2016 15:45
A+
A-

Bodrum’un geleneksel tekneleri  olan tırhandiller, bu yıl ilk kez düzenlenen “Tırhandil Cup” organizasyonuyla Ege sularına yelken bastı

tirhandil-2016-cup-1Era Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Tırhandil Cup’a 22 tırhandil ile 100 yelkenci katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneğinin destek verdiği etkinliğin sponsorluğunu ise Ağanlar Tersanesi, Merhaba Turizm, Studio Mutfaq  ve Mandalin Bar üstlendi.
Etkinlikten bir gün önce Bodrum çarşı içindeki Pala Cafe Pub’da yelkencilere yarış komitesi üyeleri Erman Aras, Süleyman Uysal, Erdem Ağan, Uğur Ayaz ve Deniz İrengün tarafından yarış hakkında brifing verildi. Ardından yelkenciler Mandalin Bar’da düzenlenen kokteyle katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Mandalin sahnesine çıkan Nev’in konseriyle yelkenciler yarış öncesi stres attı.
tirhandil-2016-cup-2İlk gün Bodrum – Bodrum etabından oluşan şamandıra yarışlarında Kumbahçe’deki Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünden deniz kortej geçişinin ardından ilk start verildi. Hakem Teknesi ile şamandıra arasında verilen start ile  Karaada açıklarında yelken açan tırhandiller, 13 – 14 knot hızında esen rüzgarda kıyasıya mücadele etti.
tirhandil-2016-cup-3Bodrum’un yerel değerlerinden Tırhandile özgü tüm ne varsa hafızalarda yer etmek amacıyla gerçekleştirilen ‘’Tırhandil Cup’’ yelken yarışı hakkında bilgi veren Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, tirhandil-2016-cup-8“Tırhandil bizim Bodrumumuzun yerel değeri. Daha önce hiç böyle bir şey yapılmamıştı. İstedik ki; tırhandillerin hepsini bir araya getirelim, bunlarla ilgili teknik bir çalışma yapalım. Beklemediğimiz bir şekilde çok büyük bir katılım oldu. Şu anda 22 tekne yarışıyor olacak bugün. Büyükten küçüğe bir sürü tırhandil aramızda, tırhandil ustaları aramızda, tırhandil sevenler aramızda. Bodrum tirhandil-2016-cup-7Cup öncesi onlara da bir hazırlık, antrenman oldu. Aynı şekilde bu tekneleri Bodrum Cup’ta da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bizim en önemli yerel değerimiz tırhandil ona sahip çıkmaktı amacımız. Tırhandil Cup’ı, tırhandil tekne yapısının, bu ahşap tekne yapımının Bodrum’da halen yapıldığını ve en iyi şekilde yapıldığını Avrupa’ya duyurmak Tırhandil Cup’ın amacıdır. Bunu da en iyi şekilde yapacağımızı umuyoruz. Bir sonraki sene de, bu Akdeniz çanağındaki, Yunanistan ve İtalya kıyılarındaki tırhandil tipi teknelerin de bu yarışa katılımını sağlamayı amaçlıyoruz ve Bodrumumuzun bu en önemli özelliğini de tanıtım amaçlı kullanmak istiyoruz” dedi.
Organizasyon, pazar günü de devam edecek yarışların ardından aynı günün akşamında düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.