arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

THE BO VİERA’YI BAKANLIK YIKACAK…

THE BO VİERA’YI BAKANLIK YIKACAK…
8 Eylül 2019 09:32
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nin daha önce imar planına aykırılıklarının bulunduğunu tespit ettiği The Bo Viera projesinin kaçak olarak inşa edilen bölümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkacak.

Bodrum’da kontrolsüz yapılaşmayla ilgili tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos’ta ilçeye gelerek Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait tekneyle Tilkicik, Küçükbük ile Demirbükü koylarında kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler yaptı. Bu denetimlerden sonra Bodrum Belediyesi’nin daha önce imar planına aykırılıklarının bulunduğunu tespit ettiği The Bo Viera projesinin de içinde olduğu 1611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu.

İnşaat firması çalışanları, belediye ekiplerinin gözetiminde asansör bölümünün beton kısımlarını özel araçlarla kesmeye çalıştı. Ancak düne kadar süren çalışmaya son verildi. Şirket yetkililerinin, yıkım için kendi araçlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduğu öğrenildi. Bunun üzerine 9 Eylül Pazartesi günü, bakanlık ekiplerince yıkımın gerçekleştirileceği belirtildi. Bakanlığın kararının hemen ardından belediye ekipleri, 4 gün sonra 24 Ağustos’ta tartışmaların merkezindeki The Bo Viera projesinin inşaatının olduğu Gündoğan’a gitti. Bakanlığın 1 ay süre verdiği şirketin yetkilileri, yıkım için gelen belediye ekiplerinin kepçelerinin kullanılmasını istemedi ve kendilerinin kaçak bölümleri yıkacaklarını belirtti. Ardından ilk olarak sahile inilen asansör bölümünün yıkımına başlanmıştı.

İmar davası Danıştay’da…

Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Salih Bezci’ye ait şirketin (Besa) 365 villa ve 80 odalı otelden oluşan The Bo Viera projesi, Bodrum’un Göltürkbükü ile Gündoğan mahalleleri sınırında inşa ediliyordu. Bodrum Belediyesi’nin ruhsat verdiği projenin yapımına 2016 yılının Şubat ayında başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca onaylanan imar plan değişikliklerinin iptali için Muğla 2’nci İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Mahkemece, 2018’in Temmuz ayında alınan kararla plan değişikliğinde kamu yararı olmadığı gerekçesiyle yürütme durduruldu. Şirket tarafından da karara itiraz ederek, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3’üncü İdari Dava Dairesi’ne başvuruldu.

Üst mahkemece, alınan kararın ve davanın, süre aşım nedeniyle kaldırılmasına oy birliğiyle karar verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi avukatları, mahkemenin aldığı kararın temyizi için Danıştay’a başvurdu. Davanın Danıştay aşaması, henüz sonuçlanmadı.

Kaynak : Hürriyet

Bilgi notu: Dosya Tetkik Hakimine havale edilmiştir. Danıştay 6.Daire Başkanlığı 06/09/2019 tarihli 2019/17820 Esas no’dan takip edilebilir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.