arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2943
EURO
34,8461
ALTIN
2.391,26
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu Başladı..

TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu Başladı..
24 Nisan 2022 09:43
A+
A-

Limak ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve federasyon tarafından ilk defa organize edilen tur 4 ayaktan oluşuyor.

Arena Bodrum Haber – Türkiye Golf Federasyonu, golf kulüpleri arasında sportif rekabet ortamının sağlanması, kulüp üyesi sporcuların takım olarak yüksek standartlı yarışma koşullarında yarışmalarının sağlanması ve golf camiasındaki dostlukların pekiştirilmesi amacıyla 2022 faaliyet takvimine yeni bir turnuva ekledi.

Bodrum Regnum Golf Country’de gerçekleştirilen turun 1. Ayak müsabakasına, Süper Tur’da 7, 1. Tur’da 11 kulüpten toplam 18 takımda 144 oyuncu sahaya çıktı.

Ankara Golf Kulübü, Bodrum Golf Kulübü, İstanbul Golf Kulübü, Ankara Karya Golf Kulübü, Kemer Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü, Tauros Golf Kulübü, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü, Ataşehir Golf Kulübü, İzmir Golf Kulübü, Kuşadası Golf Kulübü’nün katıldığı organizasyon, Süper Tur ve 1. Tur olarak iki farklı kategoride gerçekleştiriliyor.

Oynanan ayaklar sonunda puanlar toplanarak genel klasman tablosu oluşturulacak. Son ayak oynandıktan sonra en yüksek puanı toplayan takım Tur Şampiyonu olacak.

Türkiye Golf Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Dora, gazetecilere, turnuvanın federasyon olarak düzenledikleri ilk kulüpler arası turnuva olduğunu söyledi.

Amaçlarının tüm kulüplerin dostluğunu, arkadaşlığını pekiştirmek olduğunu aktaran Dora, “4 Ayaktan oluşan turnuvanın ilk ayağını Bodrum’da oynuyoruz. Diğer ayakları Ankara, İstanbul ve Antalya’da oynayacağız. Toplam 11 kulüp, 18 takım olmak üzere 144 kişi katıldı. Ana sponsorumuz Limak, federasyon olarak çok teşekkür ederiz.” dedi.

Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir de turnuvanın ana sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Havanın ve Bodrum’daki 18 çukurluk golf sahasının çok güzel olduğunu ifade eden Özdemir, “Bunu yapanlara başta Fikret Öztürk olmak üzere hepsine çok teşekkür ederim. Bütün golfseverler burada güzel bir gün yaşadı. Yarın da oynayacağız ve bu şekilde ilk ayağı bitmiş olacak. Kulüpler arasında büyük bir mücadele var. Bu mücadelenin sonunda iyi golfçüler çıkacak ve kazananlara federasyonumuz ödüllerini vermiş olacak.” diye konuştu.

Antalya’nın golf sahaları anlamında çok avantajlı olduğunu aktaran Özdemir, şöyle konuştu:

“İstanbul’a baktığımızda neredeyse 20 milyona yaklaşan bir nüfus, ama golf sahalarına baktığımız zaman 3-4’ü geçmiyor. Golf sahalarının Anadolu’nun birçok iline yayılması gerektiğine inanıyorum. Anadolu’da hem ekonomik hem de nüfus olarak çok büyük illerimiz var. Bu illerde golf sahaları yapabilirsek Türkiye’de birçok iyi golfçünün yetişeceğine ve dünyada bizim ismimizi duyuracağına inanıyorum. Kültür ve Turizm Bakanımız da geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Çeşme’de de aynen Antalya Belek’te olduğu gibi golf sahalarının çok olacağı bir turizm kompleksi yapmayı devletimiz düşünüyor. İnşallah da bu yatırımlar yapılır, golf sahaları hizmete açılır ve Türkiye’de daha çok golfçü yetişebilir.”

MUĞLA (AA) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.