arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2985
EURO
34,8026
ALTIN
2.409,36
BIST
10.231,05
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Tarımda Önemli Bir Adım Daha “Tarımsal Üretim Planlama”

Tarımda Önemli Bir Adım Daha “Tarımsal Üretim Planlama”
26 Aralık 2023 00:28
A+
A-

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal üretim planlaması çalışmalarına başlandı.  

Arena Bodrum Haber – Tarım ve Orman Bakanlığının Tüm sektör paydaşları ile ilgili  uzmanların katılımıyla nihai hale getirilen “Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” 14 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Düzenlemeyle ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek ürün fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Stratejik ürünlerin, en uygun yerde üretilmesi/yetiştirilmesiyle birlikte, kaynak kullanımında optimizasyon, verimlilik ve tarımsal hasılada artış sağlanması,  hasat döneminde üreticilerimizin pazarlama sorunu yaşamalarının önüne geçilmesi, refah düzeylerinin yükselmesine katkı sağlanması ve iklim değişikliği dikkate alınarak doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı temin edilerek suyu merkeze alan bir üretim planlaması amaçlanmıştır.

Tarımsal Üretim Planlama Komitesi Vali Yardımcısı İsmail Soykan Başkanlığında Toplandı…

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Tarımsal Üretim Planlama” çalışmalarına hızla başladı. İl Müdürlüğü bünyesinde konuya ilişkin teknik personelin bir araya gelmesiyle oluşturulan çalışma ekibi ilin tarımsal potansiyeli ve verilerini çalışmalarına başladı.

Ortak akılla yürütülen çalışmaya, geniş katılımlı paydaşlardan oluşan İl Tarımsal Üretim Planlanması Teknik Komitesi oluşturuldu. Komite Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında çalışmalarını yürütüyor. Toplantılarda yapılan çalışmalarda 20224-2025-2026 yıllarına ait hayvancılık ve su ürünleri üretim planlaması ele alındı, Tarım ve Orman Bakanlığına iletildi.

Üreticimizi koruyup güçlendirirken, tüketicimizin artan refahtan pay almasını sağlayacağız.

İl Müdürü Muhammed Sevinç açıklamasında Dünyadaki değişimler, küresel iklim değişikliği ve tükenen su kaynakları tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilemektedir. Diğer taraftan artan nüfus ve gelir seviyesi ile kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, doğal kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasına imkân sağlayacak planlamaları zorunlu hale getirmiştir. Bakanlığımız devrim niteliğinde hayata geçirdiği Tarımsal Üretim Planlama çalışmalarına il olarak bizde hazırlanıyoruz. Geniş bir kadro ile İl Müdürlüğü bünyesinde başladığımız çalışmalarda ortak akıla olan inancımızla geniş katılımlı paydaşlardan oluşan İl Tarımsal Üretimi Planlama Teknik Komitesi Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında yürütülüyor. Üretim planlaması ile üreticimizi koruyup güçlendirirken, tüketicimizin de artan refahtan pay almasını sağlayacağız. Planlama kapsamında üreticilerimizin e-Devlet üzerinden veya Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinden Çiftçi Kayıt Sistemi, TÜRKVET, Su Ürünleri Bilgi Sistemine başvurmaları yeterli olacaktır. Türkiye Yüzyılında hayata geçirilmesi için büyük adımlar attığımız çalışmanın en verimli şekilde hayata geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Çalışmalarımızın her  aşamasında katkı sağlayan, emek veren, değerli fikirlerini bizimle paylaşan tüm sivil toplum kuruluşlarına, sektör paydaşlarına ve il/ilçe teşkilatlarımızdaki değerli mesai arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.