arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
27°C
Bodrum
27°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Stratejik Plan ve Geleceğe Bakış Çalıştayına Yoğun İlgi…

Stratejik Plan ve Geleceğe Bakış Çalıştayına Yoğun İlgi…
8 Ağustos 2024 15:38
A+
A-

Bodrum Belediyesi tarafından “Geleceğe Bakış Vizyondan Eyleme” başlığıyla “Stratejik Plan ve Geleceğe Bakış Çalıştayı” düzenlendi

Arena Bodrum Haber – 6-7 Ağustos tarihlerinde Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde “Geleceğe Bakış Vizyondan Eyleme” başlığıyla düzenlenen çalıştay yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü organizasyonu ile 2025-2029 dönemine ait stratejik plan oluşturmak amacıyla ortak akıl, katılımcılık ve şeffaflık prensipleri çerçevesinde hazırlanan “Stratejik Plan ve Geleceğe Bakış Çalıştayı” üç bölüm halinde düzenlendi.

Çalıştayın ilki belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri; ikincisi muhtarlar, site yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Üçüncü bölüm ise Bodrum’da faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları, Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin katılımıyla yapıldı.

Çalıştaya Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Başkan Vekili Meclis Üyesi Kanat Hasan Özsert, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları, site yöneticileri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Ahmet Demirel belediyelerin mahalli idareler seçimlerini müteakip 6 ay içerisinde plan hazırlamak zorunda olduklarını belirtirken, “Biz bu kapsamda şeffaflık, ortak akıl, katılımcılık temalarıyla birlikte Bodrum Belediyesinin 2025-2029 dönemlerini kapsayan stratejik plan çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmaları kendi içimizde değil de kentte yerleşik olan iç ve dış paydaşlarla birlikte, ortak akıl çerçevesinde yürütmek istiyoruz. Mevcut durum analizi ile başladık. Güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve talepler ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Arkasından temel değerlerimizi belirleyeceğiz. Üç bölüm halindeki çalıştay sonrası eylül ayında belediye meclisimizden stratejik planı geçirmeye çalışacağız.” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Kanat Hasan Özsert, çalıştayın üçüncü bölümde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Belediyeler halka hizmet odaklı çalışan ve seçimle iş başına gelen kamu kuruluşlarıdır. Kamudan aldığımız kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanarak şeffaflık prensibiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, belediyenin iki gün boyunca güzel çalışmalar yaptığını söylerken, “Bodrum’un stratejik planı hazırlanıyor. Ben bu çalışmayı önemsiyor, faydalı olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 300’e yakın projenin tartışıldığı çalıştayda Bodrum Belediyesinin temel değerleri de belirlenerek misyon ve vizyonla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.