arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

ŞEHİTLER İÇİN ŞEHİR ŞEHİR GEZİYOR…

ŞEHİTLER İÇİN ŞEHİR ŞEHİR GEZİYOR…
20 Şubat 2017 14:19
A+
A-

Bodrum’da yaşayan Gamze Çalımlı, şehir şehir gezerek vatanımız için canlarını veren Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek, örnek bir davranış sergiliyor

Kendisi Bodrum’da yaşayan ve boş zamanlarında Türkiye’de şehir şehir dolaşarak şehit ailelerini ve mezarlarını ziyaret eden, onlarla birlikte aynı üzüntüyü paylaşan Gamze Çalımlı bu duyarlı davranışıyla topluma örnek bir davranış sergiliyor.

Ömer Halisdemir’i Ziyaret Etmek İçin İşinden İstifa Etti
Türkiye’de birçok ile giden ve şehit mezarlarını ziyaret ederek dua eden gamze çalımlı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin kahramanı olan Şehit Ömer Halisdemir’i de unutmadı. Çalımlı Şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etmek için işyerinden izin istedi ama işyeri tarafından kendisine izin verilmedi. Bunun üzerine Gamze çalımlı işinden istifa ederek, kilometrelerce uzaktan gelip, Şehit Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Çukurkuyu kasabasında bulunan kabrini ziyaret eden Çalımlı kahraman şehidimiz için dua etti.

Böylesi eşine az rastlanır bir kahramanlığı hiçbir zaman unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını belirten Gamze Çalımlı, “15 Temmuz’da Türk Milleti bu girişimlere göz açtırmayıp, canını, malını, her şeyini ortaya koyarak, tankın, silahların önüne atlayarak bu hain girişimi püskürttü. O gece ülkemizde kahramanlık destanları yazıldı. O destanlardan birisi de Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı’nı canı pahasına savuran ve darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir yazdı. Böylesi eşine az rastlanır bir kahramanlığı hiçbir zaman unutmamız mümkün değildir. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Kahraman şehidimizi rahmetle ve minnetle onuyorum” dedi.

Şehir Şehir Gezip, Şehit Mezarlarını Ziyaret Ediyor
Batman’dan Siirt’e, İzmir’den Kayseri’ye, Kahramanmaraş’tan Niğde’ye binlerce kilometre yol kat edip, şehit mezarlarını ve şehit ailelerini ziyaret eden Gamze Çalımlı, “Ülkemi, vatanımı ve bayrağımı çok seviyorum. Ülkemiz için, vatanımız için ve bayrağımız için bizler için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimize hepimizin minnet ve şükran borcu olduğuna inanıyorum. Bu inançla onlara karşı minnet borcumuzu bir nebzede olsa ödemek, onlara olan şükran ve saygımızı sunmak adına şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip, onlara dua ediyorum. Bunu sadece onlara olan minnet ve saygımdan dolayı yapıyorum. Bu benim içimden gelen bir davranış. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Daha Çok Ziyaret Gerçekleştirmek İstiyorum
Şehit mezarlarını ziyaret ederek gerçekleştirdiği örnek davranışından dolayı büyük takdir toplayan Gamze Çalımlı, şehitlere olan minnet borcunu ödemek için daha büyük hayalleri olduğunu belirterek, “Onlar için ne yapsak azdır, en büyük hayalim şehitlerimiz için, şehit ailelerimiz için daha fazla şeyler yapmak istiyorum. Şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etmek beni manevi anlamda çok mutlu ediyor, bundan sonrada onları her zaman ziyaret etmeye devam edeceğim” dedi.

Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ÖKK ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi’yi vurarak Fetullahçı Terör Örgütünün FETÖ darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbeciler 21 Şubat’ta 14. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Ankara Adliyesi’nde yargılanacak 18 sanıktan 17’si hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve “nitelikli kasten öldürme” suçlarından 4’er kez, sanık Mihrali Atmaca da 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca bütün sanıklar hakkında “silahlı terör örgütü üyeliğinden” 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Şehit Halisdemir’in eşi Hatice Halisdemir ile İsmail Oğuz ve Ayşe Şahin’in “müşteki” olarak yer aldığı davanın sanıkları şunlar:”Ahmet Kara, Ahmet Muhammed Demirci, Ali Güreli, Ali Solmaz, Cemal Güleç, Cihat İbrahim Yörük, Erhan Almaz, Erkan Kütükcü, Fatih Şahin, Furkan Aslanbay, Gökay Engin, Halit Çelik, Harun Topbaş, Hasan Aksoy, Hüseyin Oğuz, İsmail Çınar, Mehmet Bilge ve Mihrali Atmaca.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.