arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

SANATÇI ENDER GÜZEY’DEN BODRUM’U YÖNETENLERE SİTEM…

SANATÇI ENDER GÜZEY’DEN BODRUM’U YÖNETENLERE SİTEM…
21 Aralık 2016 08:07
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi seçimli olağan genel kurulunu Herodot Kültür Merkezi’nde yaptı.

Bodrum’da yaşayan sanatçıların katıldığı toplantıya, ressam-heykeltraş Ender Güzey’in sözleri damga vurdu. Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi’nin yaptığı çalışmaların az da olsa poziitif sonuçlar getirdiğini söyleyen Güzey, Bodrum Belediye Meclisi’ni eleştirerek yapılan faaliyetler konusunda sanatçılara danışılmadığını savundu. Güzey, bundan böyle Kent Konseyi içinde görev almayacağını da belirtti. 

ALEV GÜRCAN ANISINA…

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi genel kurul yaptı. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz ile sanatçıların katıldığı genel kurulda, geçtiğimiz yıl elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Alev Gürcan’ın anısı ve adı bir kez daha yaşatıldı. Herodot Kültür Merkezi’ndeki genel kurul, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve divan kurulunun seçimiyle başladı. Toplantıda, geçen yıl bir trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatrocu Alev Gürcan anısına bir video gösterimi yapıldı. Gürcan’ın rol aldığı tiyatro oyunlarından ve sahnesinden kesitlerin yer aldığı gösterimin ardından genel kurula geçildi.

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Kültür Sanat Meclisi’nin Kent Konseyi’nin en başarılı çalışma gruplarından biri olduğunu belirterek “Ülkemizde yaşanan gelişmelere baktığımızda, sivil toplumun gerekli ve yeterli ilgiyi göremediğini görüyoruz. Sivil toplum örgütleri ne yazık ki birkaç fedakar ve özverili insanların gayretiyle ayakta durmaya çalışıyor. Yeni dönemde daha geniş katılım olmasını ümit ederek başarılar diliyorum” dedi.

Divan Başkanlığını yapan Nuran Yüksel de “Aydınlık, laik, demokratik bir Türkiye için canlarından olan Kurtuluş savaşı şehitlerimize rahmet diliyorum. Bugünlerde içimizi kor gibi dağlayan şehitlerimizin de ruhu şad olsun” sözleriyle genel kurul gündemini açtı.

Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Koordinatörü Rezzan Şebin, meclisin geçmiş dönem faaliyetlerine dair kısa bir sunum yaptı. Geçen yıl hayatını kaybeden Dilek Cebeci ve Alev Gürcan’ı anarak sözlerine başlayan Şebin, “Ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle acı ve gözyaşları içinde olduğumuz bu süreçte, resimlerimizle, müziklerimizle, kültürel varlıklarımıza sahip çıkarak özünde barış için mücadele ediyoruz. Terör ve baskıyla üzerimize gelerek bizleri, bu ülkenin insanlarını, kardeşleri birbirlerine düşürmeye çalıştıklarının farkındayız” dedi. Kent Konseyi’nin bu farklılıklara rağmen kentin sorunlarına sahip çıkarak, çözüm yolları önererek ve somut adımlar atarak bir farkındalık yaratmayı çalıştığını söyleyen Şebin, Kent Konseyi’ne emeği geçen herkese teşekkür etti. Kültür Sanat Meclisi’nin ikinci yılını tamamladığını belirten Şebin, bu dönemde özellikle Myndos Kazı Alanı’nda çalıxşmaların yeniden başlatılması için yaptığı çalışmaları ve gelinen süreci özetledi. Bakanlıkla görüştüklerini anlatan Şebin, Bodrum Belediye Başkanıyla ilk protokolün bugün itibariyle imzalandığını müjdeledi.

ENDER GÜZEY KIRGINLIĞINI DİLE GETİRDİ

Daha sonra Kültür Sanat Meclisi Başkanlarından sanatçı Ender Güzey söz aldı. Güzey, Bodrum Belediye Meclisinde sanatçıların yeteri kadar ciddiye alınmadığını söyleyerek, “Arzu ettiğimiz faaliyetlerin bizlerin katkılarıyla, bizlere de danışılarak yönlendirilmesiydi. Bu bence olmadı. Yönetim istediğini yapıyor, bizi de kaale almıyor. Başarılı çalışmalar elbette oldu ancak yeterli değil. Şahsen yoruldum. Buraya kadar diyorum. Benden sonra çalışacak arkadaşlara destek veririm. Ama keşke yönetim, kültür sanatın ne kadar büyük bir katma  değer olduğunun farkına varsaydı. Bundan sonra top sizlerde” diye konuştu. Güzey, Bodrum Belediye Meclisi’nin ve kültür müdürlüğünün Bodrum’daki sanatçıları ciddiye almadığını söyledi.

Genel kurulda daha sonra çalışma gruplarının temsilcileri söz alarak faaliyetleri hakkında topluluğu bilgilendirdi. Sırasıyla Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir, Yazım, Müzik, Plastik Sanatlar, Kültür Miras, Kent Estetiği ve Fotoğraf Sanatı grupları ile Sözlü Tarih Grubu temsilcileri söz alarak faaliyetlerini anlattı.  Meclis yürütme kurulunun 22 Aralık perşembe günü toplanarak sözcü seçmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.