arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4978
EURO
34,8187
ALTIN
2.484,72
BIST
9.551,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sağlık Turizmi Sezonu Uzatır mı?

Sağlık Turizmi Sezonu Uzatır mı?
24 Ocak 2021 10:24
A+
A-

Sağlık Turizmi Dünyada gelişen, rağbeti artan ve turizm sezonunun ömrünü uzatması bakımından olumlu bir etken haline geldi.

Arena Bodrum Haber – Özellikle kovid-19 salgını sonrasında sağlık Turizmi yanı sıra sağlıklı ortamda Turizm yapılmasının da önem kazandığı bu günlerde Güç Birliği Derneği Turizm Komisyon Başkanı Hüseyin Softa yazılı bir açıklama yaptı. Softa yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Dünyada sağlık turizminin ulaştığı ciro rakamları 100 Milyar Doları aştı. Bodrumumuz ve ülkemiz de bu potansiyelden daha fazla pay almalıdır. Bu doğrultuda yapılacak çalışmaların desteklenmesini bekliyoruz.

Bodrum’da jeotermal enerji kaynaklarının varlığını hepimiz biliyoruz. Bu kaynakların değerlendirilmesi için uzun yıllar boyunca bir takım çalışmalar yapıldı. Konuyla ilgili geçmişte hepimizi heyecanlandıran projeler kamuoyuna sunuldu. Hali hazırda Bodrum’da bu yönde talep olunduğu biliniyor. Ancak bugüne kadar sadece bir turizmci kendi imkanları ile çaba gösterdi ve maalesef somut olarak bununla sınırlı kalınmıştır. Ülkemizde Afyon, Balçova, Yalova gibi birçok yöre, termal turizm ile sektörde güçlü şekilde yer alıp, önemli bir turizm geliri ve istihdam sağlayabiliyorlar. Bodrumumuz’un doğal yapısına ve yerleşim planlarına zarar vermeden jeotermal turizmimizi faaliyete geçirmeliyiz.

Bodrum birçok Avrupa ülkesine uçakla 2 saat mesafede. Güney ülkelerinin ise gelebileceği en yakın merkez olma özelliğinde. Sağlık turizmi için ideal konumdayız. İlçemizde çok sayıda sağlık merkezi ve hastane bulunmaktadır. Bu merkezler, hastaneler son derece gelişmiş teknolojileri sağlık hizmet personeli ve uzmanları ile üst düzey kalitede olduğunu biliyoruz. Halende bazı hastanelerin Bodrum’daki faaliyetlerinin kısa zamanda başlayacağı hatta devlet hastanemizin çok kısa bir sürede hizmete gireceğini düşünürsek, imkânlarımızın ne denli fazla olduğu görülür. Devlet hastanemizin sağlık turizm sertifikası alan ilk kamu hastanelerinden biri olduğu da unutulmamalıdır. Bu arada atıl halde duran eski Universal Hastanesi’nin de mutlaka aktif hale getirilmesini tavsiye ediyoruz. Yapısal donanımı ve de hizmet alanının kapasitesi ile sağlık alanında Bodruma büyük değer sağlayacaktır.

Bodrum, gerek sağlık hizmetlerindeki üstün kapasitesi, gerekse sağlık operasyonu öncesi ve sonrasındaki süreçlerde verebileceği dinlenme hizmetlerindeki profesyonel becerileri ile bu alanda eşsiz imkânlara sahiptir. Ancak burada en önemli faaliyet tanıtım olmalı. Bakanlığın bu konuda Bodrum için özel tanıtım yapmasına ihtiyacımız var. Bodrumlu olan Bodrum’u iyi tanıyan bürokratların Bakanlık tanıtım komisyonunda olması da bir avantaj. Aynı şekilde BOTAV’ın da bu konuda aktif tanıtım içerisinde olmasını bekliyoruz.

Bodrumumuz Sağlık Turizminde ki Avantajları Çok Fazla…

Fiyatlarımız uygun. Doktor ve teknik kalitemiz yüksek, teknolojimiz dünya standartlarında. Yatak kapasitemiz fazla. Hastanelerimiz otel konforunda. Sağlık hizmeti öncesi ve sonrası dinlenme hizmetleri üst düzey. Jeotermal kaynaklara sahibiz. Bu avantajları iyi değerlendirerek, iyi tanıtım yaparak, sağlık turizminin gelişerek Bodrum’da faaliyetlerin artması hem sezonun uzaması, hem de ciddi bir istihdam oluşturacaktır.

Bodrum’da sağlık turizmine yönelik yapılacak yatırım ve çalışmalar, Dünyada ki 100 milyar dolarlık sağlık turizmi gelirlerinden ciddi bir pay almamızı sağlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.