arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4106
EURO
34,8203
ALTIN
2.399,59
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C

SAATCI: AĞAÇ KESENİN PARTİSİ OLMAZ

SAATCI: AĞAÇ KESENİN PARTİSİ OLMAZ
25 Ocak 2017 13:40
A+
A-

 

Fethiye İlçesi’ndeki 9 kilometrelik Kayaköy Yolu’nun genişletilmesi için 506 yetişkin kızılçamın büyükşehir belediyesi tarafından kestirilmesine tepki gösteren Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, çevrecileri CHP’li belediyenin ağaç katliamını görmezden gelmekle suçladı. Türkiye’nin ‘Benim partim yaparsa mübah, senin partin yaparsa haram’ anlayışından çok çektiğini belirten Başkan Saatcı, “Kardeşim önce samimi olacaksınız. Ağaç kesenin partisi olmaz” dedi.

Fethiye’nin Kesikkapı Mahallesi ile Kayaköy Mahallesi arasında yer alan 4 metre genişliğinde ve 9 kilometre uzunluğundaki asfalt yolun 3 metre daha genişletilmesi için geçen aralık ayının başında ağaç kesimine başlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden talebi üzerine, yol kıyısındaki 506 yetişkin kızılçam, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından köklerinden kesildi.

“MUĞLA’DAKİ KAFANIZLA İŞ YAPMAYA KALKARSANIZ”

Yerel bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu olan Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, ağaç kesimi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’e tepki gösterdi. Yolun 1926 yılında açıldığını belirten Saatcı, genç bir çam ağacının 25 yılda yetiştiğini kaydetti. Yolun ‘Nostalji yolu’ olarak adlandırıldığını ve böyle kalması gerektiğini belirten Başkan Saatcı, “Her yol bitti de, yüzlerce yetişmiş çam ağacını kesip, bu yolu genişletiyorsunuz? Kayaköy’e ulaşım için Hisarönü’nden geçen alternatif bir yol zaten var. Bu yolun genişletilmesinin aciliyeti de yoktu. Ama siz, Fethiyelilerin seçtiği insanlardan bilgi almadan, Muğla’daki kafanızla iş yapmaya kalkarsanız, işte sonuç böyle oluyor” dedi.

“AĞAÇ KESENİN PARTİSİ OLMAZ”

Çevrecileri de CHP’li belediyenin ağaç katliamını görmezden gelmekle suçlayan Başkan Saatcı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bir sözüm de çevreci geçinen arkadaşlara. ‘Benim siyasi partimden birisi Kayaköy’de ağaç keserse, benim gözüm görmez. Benim düşüncemin dışındaki insanlar bir ağaç bile kesse gök kubbeyi yıkarım’ Hadi oradan ya. Kardeşim ilk önce samimi olacaksınız. Ağaç kesenin partisi olmaz. Tepkimizi koyacaksak, partisel düşüncemiz, insanlık tepkimizi ortaya koymaya engel olmayacak. ‘Benim partim yaparsa, mübahtır. Senin partin varsa haramdır.’ Türkiye ne çekiyorsa, bu zihniyetten çekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.