arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Pedallar Patara’da Çevrilecek…

Pedallar Patara’da Çevrilecek…
10 Eylül 2021 09:23
A+
A-

Uluslararası Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’nın 2.’si 9-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Kaş-Patara Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti-Seydikemer arasında 2 gün 2 etap şeklinde düzenlenecek.

Arena Bodrum Haber – Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü tarafından organize edilecek olan yarışa yerli ve yabancı 500’e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye’nin tek 2 günlük granfondo bisiklet yol yarışı olan Patara Granfondo bisiklet tutkunlarının kıyasıya mücadelesinin yanı sıra bölgenin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması açısından da son derece önem arz ediyor.

Muğla ve Antalya Valilikleri’nin, Seydikemer ve Kaş Belediyeleri’nin de destek verdiği Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışı turizm sezonunun sona erdiği dönemde bölgeye ayrı bir hareketlilik kazandırması açısından da ayrı bir öneme sahip.

8 Ekim 2021 tarihinde Kaş ve Patara’ya gelmeye başlayacak yarışmacılar 9 Ekim 2021 saat 09.30’ Kaş meydandan verilecek startla 58 km lik bir etabı  tamamladıktan sonra Patara Antik Kenti’ne ulaşacaklar. Patara Antik Tiyatro’da düzenlenecek ödül törenin ardından sporcular geceyi Patara’da ki otellerde geçierekler. 2.gün Letoon Antik Kenti’nde saat 10.00’da start alacak yarışma 48 km lik Saklıkent, Tilos Antik Kenti, Yakapark gibi muhteşem bir rotadan geçerek Seydikemer merkezde sona erecek. Yarışmada 2. günün sonunda dereceye girenler ise altınla ödüllendirilecek.

Hedeflerini Patara Granfondo’yla bölgenin tanıtımına da katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlker Cömert, “Muğla Milletvekillerimiz Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir’in destekleriyle kültür bakanlığımız tanıtma genel müdürlüğümüzün himayelerinde bu önemli organizasyonun 2.sini gerçekleştireceğiz. Dünya çapında genel olarak aktif turizm seçeneklerine talep artarken spor turizminin yıllık ekonomik değeri bunun %10’unu oluşturuyor. Bisiklet yarışları rotalarında bulunan bölgelerin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor. Ve yapılan araştırmalara göre bu yarışlara yapılan yatırımın bölgeye 10 katı ekonomik geri dönüş sağladığı belirtiliyor.” dedi.

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın sporu seven ilgili ve destekleyici yaklaşımını yarışın bölgede düzenlenmesinde etkili olduğunu söyleyen Cömert, Seydikemer Belediye Başkanı’mız Yakup Otgöz ve Kaş Belediye Başkanı’mız Mutlu Ulutaş bizlere her konuda destek sağlıyorlar. Buda yarışın bu bölgede düzenlenmesinde önemli bir rol oynuyor dedi.

Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’na katılmak isteyen 14-65 yaş arası kadın ve erkeklerin www.pataragranfondo.com adresinden başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.