arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ÖZTÜRK: BODRUM’UN ÇÖP PROBLEMİNİN SORUMLUSU MUĞLA BÜYÜKŞEHİR…

ÖZTÜRK: BODRUM’UN ÇÖP PROBLEMİNİN SORUMLUSU MUĞLA BÜYÜKŞEHİR…
5 Temmuz 2017 20:56
A+
A-

 

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum’un çöplük yangınları ile anılmayı hak etmediğini belirterek, sorumlunun Çevre Bakanlığı değil, Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen’in Bodrum ilçesindeki Torba vahşi çöp depolama alanında çıkan yangınla ilgili açıklamalarının ardından parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Kadın Kolları Başkanı Fatoş Eraslan, Gençlik Kolları Başkanı Musa Orman, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum’un çöplük yangınları ile anılmayı hak etmediğini söyledi. Bodrum’un yıllardan beri çözülemeyen katı atık sorununun çözümü konusunda, yerel siyasetçiler ile bir araya gelemediklerini ifade eden Öztürk “Siyaseten bu konuda sorumlu olan kurum Çevre Bakanlığı değildir. Çöplerin toplanması ve çöplerin depolanması Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Kimse gelip bizden çözüm konusunda yardım istemedi, ‘şuralarda uygun alanlarımız var ve bizim için bu konuyu çözün’ demedi” diye konuştu.

Bodrum’a siyasi bakma lüksümüz yok…

Akdam-Sazköy’e yapılacak katı atık bertaraf tesisinin yapılması aşamasında konuya dahil olduğunu ifade eden Öztürk, yaklaşık 6 bin ağacın kesildiğini ve bölgenin de arkeolojik SİT alanı olduğunu hatırlatarak, “Ben Bodrum’un çevre hassasiyetinin olduğu her yerde, Bodrum halkı ile birlikte hareket ettim. Biz sözde çevreci değiliz. Biz Akdam konusunda sadece 6 bin ağacı kurtarabilir miyiz? diyerek konuya müdahil olduk. Sonuçta o ağaçlar kesildi. Hani nerede çevreciler? Başka bir alana yapılması konusunda o dönemde gelip bizden yardım isterlerse, gereğini yaparız dedik. Şu ana kadar hala gelen yok. Kendi basın açıklamalarında da söylüyorlar; Milas çöplük sorunu sekiz ayda tamamlandı. Datça, Marmaris veya Dalaman’da neden hiç sorun yok? Onlar da CHP belediyeleri. Bodrum bizden ne istiyor ise yapmaya hazırız. Çünkü Türkiye’nin batıya açılan yüzü. Biz Bodrum’a siyasi olarak bakmıyoruz, bu lüksümüz yok. Bodrum’un çöp toplama yetkisi ve bundan doğan sorumluluklar Muğla Büyükşehir Belediyesinin uhtesinde. Sorumlusu biz değiliz. Bize hiç kimse gelip bu konu hakkında herhengi bir paylaşım, yardım talebinde bulunmadı.” dedi.

İstanbul’da çöp ve su sorunu yüzünden CHP’nin kaybettiğini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasına vesile olduğunu savunan Nihat Öztürk, Bodrum’un çöp sorununun da AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasına vesile olacağını iddia etti. Öztürk, milletvekilliği döneminde Bodrum’un katı atık sorununun çözüleceğinin sözünü verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.